30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Ayakkabıcılık kursu açılıyor

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve KESTAŞ El Sanatları Merkezi arasında gerçekleştirilen ayakkabıcılık kursu ile ilgili protokol, Belediye Başkanı Mustafa İça'nın makamında düzenlenen bir törenle imzalandı.


Ayakkabıcılık kursu protokolüne Başkan İça ile Belediye Başkan Yardımcısı Başkan Yardımcı Nejat Özturan, Türkiye İş Kurumu Müdürü Mahmut Yılmaz, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Tarhan ve KESTAŞ sorumlusu Alaaddin Altıntaş imza koydu.


Törende konuşan Başkan İça, “Kütahya’mız için güzel günlerden bir tanesini daha yaşamaktayız. Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve KESTAŞ El Sanatları Merkezimiz ile birlikte Belediyemizin daha önceki girişimleri ile hayata geçirilecek olan ayakkabı üreticiliği ile ilgili meslek edindirme kurslarımızın başlangıç aşamasındayız. Kütahya’mız geçmişte ayakkabıcılığın üretim merkezi idi. Bu meslek grubuna gençlerimiz ilgi göstermeyince unutulmaya yüz tuttu Manisa ve Konya gibi illere kaydı. Milli Eğitim Bakanımız ve aynı zamanda Müsteşarımızla yaptığımız özel görüşmelerle Konya’dan gelen alet ve ekipman ile ayakkabıcılık üretim merkezini Kütahya’ya taşınmayı başardık ve unutulmaya yüz tutan bu mesleğin yeniden yeşertilmesi için umut tohumları attık. İşte bu umudu da Mesleki Eğitim Merkezimiz, Türkiye İş Kurumu Müdürlüğümüz ve KESTAŞ şirketimizin yaptığı ortak çalışmalarla somut bir sonuca ulaştırdık. İşsizlik sigortasından yararlanan ve bugün işsiz olan vatandaşlarımız İş Kurumundan maaşlarını almaktadırlar. Ancak, İş Kurumunun kanun gereği onlara iş göstermesi gerekmektedir. Buda bir fırsat oldu. İş Kurumu Müdürümüzün gayreti ile 1 Aralık 2008 tarihinden itibaren 15 kişiden oluşan ekiple ilk uygulamayı başlatacağız. Bu uygulamada çalışanlar hem maaşını alacak, hem de bugün için 12 YTL olan ek ücreti almak suretiyle aylık 250 YTL civarında bir kaynağa kavuşacaklardır. Altı ay süresincede bu mesleği öğreneceklerdir. Altı aydan sonra eğer bu meslekte kendisi çalışmak isterse ya kendi işyerini kuracak ya da bizim üretim merkezimizde faaliyetine devam edebilecektir. Burada tabiî ki 15 kişi başlangıç için önemli bir rakamdır. Önemli bir istihdamdır. Ancak bunun devamını yapmak mümkün müdür? Elbette mümkündür. İşyerimizin kapasitesi yönünde sayın müdürümüze gelecek talepler doğrultusunda ikinci bir kurs da açabiliriz. Kütahya’mızda bu mesleği yaygınlaştırmak için talep doğrultusunda kurs sayılarını artırabiliriz. Dolayısıyla ben bu protokol imza töreninde İş Kurumu Müdürüme, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürümüze ve KESTAŞ Sorumlusu arkadaşlarıma çalışmalarıyla destek veren meclis üyelerime ve herkese Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 11:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?