3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Ayna'nın amacı olay çıkarmak

MHP'Lİ AKIN KAYGISIZ AÇILIM POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Milliyetçi Haraket Partisi (MHP) Tavşanlı İlçe Başkanı Akın Kaygısız, yaptığı açıklamasına Tokat’ta şehit olan askerlere rahmet ve ailelerine başsağlığı dilerek başlayıp, Hükümetin açılım politikasını eleştirdi.

Açılımın ne olduğunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hiç kimsenin bilmediğini ileri süren Kaygısız, “İlk önce adı kürt açılımı olarak çıktı ortaya, arkasından demokratik açılım oldu. Bunun içeriğinde ne olduğunu ve bizi nerelere sürüklediğini hiç kimse bilmiyor. Bunun içeriği yok, içi boş ve sadece söylemden ibaret olan bir açılım.

Bu açılımda neyi tartışacağız. Nasıl bölüneceğimizi mi, nasıl ayrılacağımızı mı, kardeşliğimizi nasıl terk edeceğimizi mi, yoksa şu konuda mı uzlaşacağız? Devleti nasıl parçalayacağımızı mı, topraklarımızı nasıl teslim edeceğimizi mi, illerimizi kimlere teslim edeceğimizi mi bunların hepsi muallakta kalan şeyler” dedi.

MHP olarak açılım politikasına karşı olduklarını dile getiren Kaygısız, “Zaten yaşadığımız olaylar hep gösteriyor ve televizyonlardan izliyoruz, (kısıtlanmış televizyonlardan bu kadarını izleyebiliyoruz) İstanbul’da, Diyarbakır’da, Hakkari’de olan olaylar gösteriyor ki, artık iş çığırından çıkmak üzeredir. Ülke iç savaşa doğru sürüklenmektedir ve tarihin affetmeyeceği durumuna gelmektedir. Dağdaki teröristlerin indirilmesini Sayın Başbakanımız gibi biz de istiyoruz ama bunları indirme şekli törenlerle ya da hacıdan gelenler gibi karşılamak değil onları ayaklarına giden çadırlardaki mahkumları savunur gibi değil, onları diyar diyar gezdirip kahraman gibi karşılamak değil. Dağdan indirmenin yolları ve çözüm şudur azınlıkların hakkını koruyacağız derken, çoğunlukların hakkını gasp etmemektir. Biz yıllardıdan beri PKK ile askerimiz ve polisimizle adam gibi mücadele etmişizdir. Tam 30 yıl süren bu savaşta sadece ülkemizi parçalamak isteyenlerle mücadele etmekle kalmadık bunları destekleyenlere de dik durmuşuzdur. Bize göre çözümü bu demokratik açılım adı altındaki açılımı tavizkar paket değildir. Bu çok uzun bir program olacak şekilde sayın genel başkanımızın defalarca demeçleri var. Kısa başlıklar halinde söyleyebilirsek bu işin çok profesyonel ekipler halinde yani psikologlar, sosyologlar harp akademisyenleri, askerler ve halkın desteği olmalı. Bu nasıl olur dağdakileri ve benim askerimi şehit edenleri mükafatlandırarak değil, onlara cezalarını vererek. Özellikle şunu belirtmek istiyorum hepimizin ocağına bir ateş düşmüştür. Orada ölenlerin bizim yakınımız olması şart değil, bu ülkede yaşıyorsa, Türk kimliği taşıyorsa hepimizin evladıdır. Onların analarının ne çektiğini hiçbirimiz bilemeyiz. Sadece şehit cenazelerinde kendilerine taziyede buluyoruz. Ölenlerin geride kalanlarına ne kadar sahip çıkabildik bunu tartışır durum tartışılır duruma gelmiştir. Dağdan inenleri PKK'yı affedececek olan, o şehit aileleri, anneleri babaları, kardeşleri ve eşleridir. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin onları affetme yetkisi yoktur. Çünkü onlar devlete işlenen suçları affedebilirler. Şahsa işlenen, benim aileme, evladıma kurşun sıkanı ancak ve ancak ben affederim.

Kapatılan DTP Milletvekili Emine Ayna’nın 12 Eylül döneminde Kütahya’da evlerinin yakıldığı yönündeki açıklamasına sert tepki gösteren Kaygısız sözlerini şöyle tamamladı: “Çok tehlikeli bir yere gidiyoruz iş çığırından çıkmak üzere amaç şu; Kütahya’da ve civarında, Aydında var, Afyon’da olaylar var, Balıkesir’de var, Muğla’da var, Manisa’da var ama tek Kütahya’da yok. Orada resmen amacını aşan bir açıklamadır bu. Kütahya’da olay çıkartmaktır bu. Bu işin dozu ve ipi kaçmıştır. Eski DTP'lilerin bu cesareti bulma sebebi demokratik açılım denen pakettir. Biz bu konuların arkasından MHP artı kazansın, iktidar olsun düşüncesi içinde değiliz. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:31:00
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 13:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?