3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Aynı kişiye 3 kez araba çarptı

Kütahyalı Halil Demir'e değişik tarihlerde 3 kez araç çarptı. Demir, birinci kazadan sonra koltuk değneklerine, ikincisinde tekerlekli sandalyeye mahkum oldu. Geçen yıl yine bir aracın kendisine çarptığı Demir, resme tutkusuyla hayata bağlandığını belirtiyor.

Bedensel engelli Halil Demir (27), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yaşında sanayide çıraklık yaparken yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada kendisine bir aracın çarpıp kaçtığını, kazadan sonra koltuk değnekleriyle yürümeye başladığını söyledi. Demir, 19 yaşındayken koltuk değnekleriyle evinin önünde yürürken bir minibüsün kendisine çarptığını, bu kazadan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirtirken, geçen yıl da çarşıda tekerlekli sandalyesindeyken başka bir aracın kendisine çarptığını anlattı.

İlkokul mezunu olduğunu ifade eden Demir, resme olan ilgisinin ilkokulda öğrenim gördüğü yıllara dayandığını kaydetti.

Okulda yaptığı resimlerin beğenildiğini ve panoda sergilendiğini dile getiren Demir, ''tekerlekli sandalyeye bağlı yaşadığımdan vaktimi resim yapmakla geçirmeye başladım. Ressam Ahmet Yakupoğlu'ndan destek aldım, onun kitabından yararlanarak ressamlık becerimi geliştirdim. Genellikle doğa ve şehir manzaralarını konu edinerek yağlı boya resimler yapıyorum. Beni resim tutkusu yaşama bağlıyor'' dedi.

Demir, evinde 100'ü aşkın resim yaptığını ve destek bulursa bunları sergilemeyi düşündüğünü bildirdi.


-''ÇOCUĞUMUN İÇİNDE BİR CEVHER VAR''-


Baba Ali Faik Demir de, ilk kazadan sonra oğlunu birçok doktora muayene ettirdiğini, doktorların spor yapması gerektiğini söylediklerini anlattı.

Oğlunun yaşama bağlanması için mücadele verdiklerini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

''Oğlum dışarıya çıkıp kendini oyalayamadığından hayata bağlanması, hayata tutunması için elimizden geleni yapıyoruz. Hiç kimseden eğitim almadan iyi resimler çiziyor. Çocuğumun içinde bir cevher var. Bunu geliştirebilmesi için yetkililerden maddi ve manevi yardım bekliyoruz. Bu çocuk bu yetenekle böyle zayi olmasın. Ressamlığın teknik bilgilerini öğrenmesini ve kendini geliştirmesini arzuluyorum. Resimle uğraşmak maliyet gerektiriyor. Boya ve çalışma masası alacak maddi imkanımız yok. Fırçalarımız derme çatma. Böyle bir yeteneğin zayi olmaması için yetkililerden ilgilenmelerini bekliyoruz.''

AA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 09:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?