3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Baba iki bebeğini sattı mı?

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, iki bebeğini evlatlık veren baba, bunun karşılığında para almadığını öne sürdü. Baba Turan Kurt, "Çocuklarımı satmadım. Maddi durumumuz iyi olmadığı için evlatlık" verdik dedi.

Jandarmaya ihbarda bulunulması sonucu hakkında soruşturma başlatılan, Çaltılı köyünde yaşayan Turan Kurt (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Alime Kurt (32) ve 4 çocuğuyla güç koşullarda hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını söyledi.

Özel bir krom madeni işletmesinde çalıştığını, şeker hastası olduğu için bir aydır işe gidemediğini belirten Kurt, ''Maddi durumum iyi olsaydı çocuklarımı vermezdim. Onları özlüyorum'' dedi.

Kurt, 2002 ve 2007 yıllarında doğan çocuklarını doğumu takip eden günlerde Kışla ve Emirler köylerindeki ailelere evlatlık verdiğini, bunun karşılığında para almadığını ifade ederek, köyde tek odalı evde muhtar ve köylülerin desteğiyle yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

Eşiyle 13 yıl önce evlendiklerini belirten Kurt, ''Maddi imkansızlıklar yüzünden iki çocuğumu evlatlık verdim. Şu anda 4 çocuğum var. Eşim bir düşük yaptı, bir bebeğimizi de aldırdık. Eşim şimdi hamile. Çocuklarımı satmadım. Maddi durumumuz iyi olmadığı için evlatlık verdik'' diye konuştu.

Alime Kurt da bebeklerini evlatlık vermeyi eşiyle kararlaştırdıklarını, onları çok özlediğini ancak hayat şartlarından dolayı bunu yaptıklarını kaydetti. Çaltılı köyü muhtarı Halil İbrahim Emeksiz de bazı basın-yayın organlarında Kurt ailesinin çocuklarını sattığı yönünde çıkan haberlerden köylüler olarak rahatsızlık duyduklarını bildirdi.

Aile bireylerinin ekonomik durumunun çok kötü olduğunu ifade eden Emeksiz, şöyle konuştu: ''Çocukların satıldığı yolundaki iddialar beni, köylüleri ve aileyi rahatsız etti. Turan Kurt'u çağırıp bu olayı sordum. Kendisi çocuklarını maddi imkansızlıklar yüzünden evlatlık verdiklerini söyledi. Aile çok mağdur ve perişan, bunu biliyoruz. Yardım ediyoruz. Ancak çocuk satışı söz konusu değil. Turan Kurt şeker hastası, işe 3 gün gitse 2 gün gidemiyor. Bu yüzden tam maaş alamıyor.''

Bu arada, Kurt ailesini ziyaret eden köye komşu Balıköy beldesi belediye başkanı Muhsin Berksoy, yakacak ihtiyacını üstlendiklerini bildirdi.

 

AA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 09:39:26
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 09:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?