29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

'Baca temizliğini hafife almayın'

Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürü Bayram Özbay, yangınların büyük bölümünün temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığını belirterek, vatandaşların yaz aylarında bacalarını temizlettirmelerini istedi.

Özbay, baca temizleme mevsiminin başladığını hatırlatarak, itfaiye ekiplerinin vatandaşa yardıma hazır olduğunu bildirdi. Halkın baca temizliğini hafife almasından yakınan Bayram Özbay, "Kütahya İtfaiye Müdürlüğü olarak, her yıl olduğu gibi bu yılda yaz sezonu ve özellikle gelecek kış sezonumuzu yangınsız geçirebilmemiz için bazı tedbirler aldık. Bacalar tıkalı olunca yanma tam gerçekleşememekte ve yanma esnasında oluşan zehirli gazlar bacanın çekmemesi sonucu oda içerisine sızarak zehirlenmelere ve ölümlere sebep olmaktadır. Can ve mal kayıplarının önlenebilmesi bakımından baca temizliği büyük önem arz etmektedir. Bacaların her yıl temizlenmesi aynı zamanda kanunen mecburidir. Görevlilerimizce zaman zaman yapılan denetimlerde bacalarını temizlemeyenlere ceza kesiliyor. Bir bacanın temizlenmesi yarım saat içerisinde yapılabilmektedir, böyle kısa sürede yapılabilen bir işi ihmal etmek doğru olmasa gerek. Çünkü ihmal sonucu ağır bedeller ödenmekte, maddi ve manevi, daha da önemlisi can kaybına sebep olmaktadır. Gelin bu hataya düşüp kendimiz, çoluk çocuğumuz ve sevenlerimizin hayatını tehlikeye atmayalım. Bu durumlara düşmemek için baca temizliğini lütfen hafife almayalım. Ya kendimiz temizleyelim ya da itfaiyeye bir dilekçeyle müracaat edin ekiplerimiz temizlesin. Sobalı bacaların tanesi 10 YTL, kaloriferli bacaların tanesi 25 YTL'ye temizleniyor" dedi.


İtfaiyenin 24 saat halkın hizmetinde olduğunu ifade eden Özbay, "Gerek baca temizliği, gerekse yangınların önlenmesi hususunda halkımız ücretsiz hattımız olan Yangın İhbar 110 veya 223 60 32 nolu telefonlarımızı arayabilirler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 13:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?