3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Bağ-Kur alacağı için, Başbakan'dan yardım istedi

Kütahya’da yaşlı bir kadın, Bağ-Kur emeklisi olan eşinin gırtlak kanseri sebebiyle tedavi gördüğü hastanede vefat etmesiyle hayatı karardı.

Yenidoğan Mahallesi, Özen Sokak 3 numaralı evde oturan 68 yaşındaki Ayşe Süngü, gırtlak kanseri olan 73 yaşındaki kocası Ahmet Süngü’nün bir süre önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüğü sırada vefat ettiğini ve hastane masrafı olarak 10 milyar 600 milyon lira çıkartıldığını söyledi.

Ayşe Süngü, hastane masraflarını eşinin Bağ-Kur emeklisi olduğu için bu kurumun ödeyeceğini, ancak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi yetkililerinin parayı peşin isteyip kendilerinin Bağ-Kur’dan belgeler karşılığı daha sonra alabileceklerini ifade ettiğini bildirdi.

Aşye Süngü, hastaneye yatıracağı 10 milyar 600 milyon lirayı Bağ-Kur’dan hemen alabileceğini düşünerek, çevresinden ödünç para buldu ve yetkililere teslim etti. Süngü, Osmangazi Üniversitesi yetkililerinin verdiği belgeleri Kütahya Bağ-Kur il Müdürlüğü’ne teslim ederek, 10 milyar 600 milyon liraya beklemeye başladı. Aradan 3 ay geçmesine rağmen Bağ-Kur hala yaşlı kadının parasını ödemedi.

Bağ-Kur mağduru Ayşe Süngü, "Yetkililer paranın bir kaç gün içinde geleceğini söyleyeli tam 3 ay oldu. Ama hala 10 milyar 600 milyon lira ödenmiyor. Vefat eden eşim ve ben 250 milyon liralık emekli maaşı ile geçiniyorduk. Vefat eden eşimin hastane masrafı olan 10 milyan 600 milyon lirayı çevremde bulunan insanlardan ödünç alarak ödedim. Bu insanlar verdikleri borç parayı almak için her gün kapımı aşındırıyor. Bağ-Kur alacağımı ödemediği için mağdur duruma düştüm" diyerek gözyaşı döktü.
Ayşa Süngü, Ramazan Bayramı’nın kendisine zehir olduğunu ifade ederek, duruma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın el atmasını istedi.
Öte yandan Kütahya Bağ-Kur İl Müdürlüğü yetkilileri, durumun Genel Müdürlüğe bildirildiğini ve gelişmelerin yakından takip ettiklerini bildirdiler.

HÜSEYİN EFE-KÜTAHYA (İHA)
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2003 Çarşamba 00:00:16
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 17:29:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?