29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bakan Çelik, Kütahya'da

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'nin 13 öğrencili dersliklerle Avrupa standartlarının üzerine çıktığını söyledi. 

Bakan Çelik, Kütahya'nın Gediz ilçesinnde TOKİ tarafından yapılan Dayınlar İlköğretim Okulu'nun açılış törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de ders yılı başına kadar 115 bin dersliğin bitirildiğini, bunların 300 tanesinin TOKİ iş birliği ile yapıldığını söyledi. 

Yeni dönemde Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden esinlenerek modern mimarinin bütün unsurlarıyla meydana getirilmiş binalar ortaya konulduğunu belirten Bakan Çelik Edirne’den Kars’a kadar binlerce okul için 1.3 triylon YTL'lik harcama yaptıklarını ileri bildirdi. Bakan Çelik, "Muhalefet 'bu kadar harcamaya nereden kaynak bulacaksınız' diye soruyor. Onlara kaynak olarak Türkiye’yi gösterdik. TOKİ ile 2008 yılında 3 milyar dolarlık yatırım yapacağız” dedi. 

Diğer taraftan Avrupa derslik standardının 16 öğrenci olduğunu kaydeden Çelik, Gediz’de 13 derslikli olarak yapılan yeni okulların Avrupa standartlarının önüne geçtiğini vurguladı. 

Daha sonra Hayme Ana Anaokulunun açılışını da yapan Bakan Hüseyin Çelik, buradaki minik öğrencilerin başını okşayarak yeni okullarını kutladı ve okulun şeref defterini duygularını yazarak imzaladı. Muhipler Mahallesi'nde yapımı devam eden Gediz Anadolu Öğretmen Lisesi Gediz’de yapacağı incelemeyi iptal eden Bakan Çelik Simav İlçesine geçti.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 17:55:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?