8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Bakan Demir Kütahya'da

BAKAN DEMİR KÜTAHYA'DA

Kütahya'da bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, kooperatifçiliği şeffaf hale getireceklerini kaydetti.

Demir, bakanlığı ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya geldi. Valilik girişinde Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kütahya milletvekili Hüseyin Tuğcu ve protokol mensupları tarafından karşılanan Demir, Vali Kocatepe'yi makamında ziyaret ederek şehir hakkında bilgi aldı. Demir, yapı denetiminin bu yıl içinde kendilerine geçtiğini belirterek, bakanlık olarak kaliteli ve güvenli yapılaşmaya katkı sağlayacaklarını ifade etti. Bakan Demir, "Yapı denetimi artık Türkiye'de yaygınlaştı. Bilindiği gibi,

yapı denetimi bu yıl içinde bakanlık olarak bize geçti. Bu sebeple problemlerin çözümü için çalışmalarımız sürüyor. Kooperatif yöneticileri, bugüne kadar üyelerini mağdur etmeleri ile hafızalarımızda kaldı. Kooperatifçilikte başarılı olanlar da oldu, olamayanlar da oldu. Kooperatifçiliği tekrar şeffaf hale getireceğiz. Alt ve orta gelir grubu insanlarımızı bir araya getirerek konut sahibi yapacağız. Bunları da yaparken güvenli ve kaliteli bir yapılaşmaya katkı sağlayacağız" dedi.

Demir, 2-B arazileriyle ilgili bir soruya, "2-B ile ilgili çalışma için anayasa değişikliğine ihtiyaç var. Şu anda yeni bir çalışma yok. Hükümetimizin 2B'yi çözme noktasında bir hedefi var. Çözüme yönelik çalışmalar sürüyor. Sınırları ve alanları bildirilen 2-B ile ilgili çalışmaları tamamladık ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne teslim ettik. Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen alanlarda hemen tespit çalışmalarına başlıyoruz. Tespit ve tescil çalışması yapıp Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne gönderiyoruz. Bunları niye yapıyoruz? Satışa hazır hale getirmek için. Şu anda bizim ilgi alanımız içinde yaptığımız çalışmalar bunlar" şeklinde konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kütahya Kadastro ve Tapu Sicil Müdürlükleri ile belediyeyi de ziyaret etti.

BAKAN DEMİR KÜTAHYA'DA
BAKAN DEMİR KÜTAHYA'DA
BAKAN DEMİR KÜTAHYA'DA
BAKAN DEMİR KÜTAHYA'DA
BAKAN DEMİR KÜTAHYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 14:42:01
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?