2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bakan Eker DPÜ'ye hayran kaldı

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Kütahya'ya gelen Tarım Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce’yi makamında ziyaret etti. AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Hüseyin Tuğcu ve İsmail Hakkı Biçer, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe’de ziyarette hazır bulundu.

Dumlupınar Üniversitesi Kampsunü mimari ve yerleşim açısından çok beğenen Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker, “Gerçekten çok güzel. Hem fonksiyonel. Hem estetik” diye nitelendirdi. Rektör Prof.Dr. Güner Önce’nin kendi katkıları da olan Güzel Sanatlar Fakültesi, Fizik tedavi Merkezi Projelerini de inceleyen Bakan Eker, projelerin çok hoş olduğunu söyledi.

“ÜNİVERSİTEMİZ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”
Rektör Prof.Dr. Güner Önce, validen ve milletvekillerinden bakanlar geldiğinde mutlaka üniversiteye gelmesi için çok talepte bulunduğunu belirterek, “İletişim kurmamızda fayda var. Sizler üniversiteye daha çok vakit ayırırsanız. Üniversitenin yöreye yapacağı hizmetlerde, hükümet üniversite olarak, bakanlıklar üniversite olarak daha iyi işbirliği olanaklarımız olabilir diye düşünüyoruz.”dedi. Dumlupınar Üniversitesini çok beğendiğini söyleyen Bakan Eker’e Rektör Önce, DPT tarafından kurulan üniversiteler için Dumlupınar Üniversitesi’nin örnek gösterildiğini, heyetler halinde planlarının, projelerinin incelenmeye gelindiği söyledi.

“SANAYİ-ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİ İÇİN İÇİÇE OLMAK İSTEDİK”
Rektör Önce, Bakan Eker’e üniversitedeki fakülte ve yüksekokullar hakkında genel bilgi verdikten sonra, Kütahya ile ilgili şu günlerde birisi sağlık sektörü diğeri üniversite sanayi işbirliği olmak üzere çok önem verdikleri güncel iki projelerinin bulunduğunu söyleyerek, Teknoloji tasarım merkezini DPT’ye sunduklarını, teknoparkta şuan Sanayi Bakanlığında olduğunu ve olumlu görüş bulunduğunu söyledi. Tasarım merkezinin ise Teknoparkın bünyesinde olacağını belirten Rektör Önce, “Teknoparkın sanayi içinde kurulan 20 trilyonluk bir yatırım olduğunu, Türkiye’de sanayi içinde (OSB) hemen hemen ilk teknopark ve içinde bulunan tasarım merkeziyle yeni bir yöntem uygulaması olduğunu, Teknopark da 2. OSB’de olacak. Çoğu üniversitede üniversite kampusunda oluyor. Biz OSB sanayinin içinde olmasını arzu ettik. Üniversite Sanayi işbirliği orda daha kolay oluyor. Sanayicilerin bütün gün fabrikalarıyla ilgili sorunları oluyor. Pazarlamayla ilgili sorunları oluyor. Birçok sorunları oluyor. Üniversiteye gelmeleri zor oluyor. Onun için en iyisi mi biz onların içlerinde olalım dedik” dedi.

"TIP FAKÜLTESİ'NİN ALT YAPISINI ÖNCEDEN HAZIRLADIK”
Rektör Önce, Tıp Fakültesinin alt yapısını önceden hazır hale getirdiklerini Sağlık Yüksekokulunu kurduklarını, buralarda görev yapan yeterli öğretim üyelerinin bulunduğunu, ayrıca üniversitede sıcak termal su bulduklarını, bunların DPT’nin onay vermesinde etkili olduğunu, önümüzdeki yıl öğrenci alınacağını ifade etti.
Fizik Tedavi Merkezinin çok kârlı bir proje olacağını, üniversitelerin kaynak üretmesi gerektiğini önemine değinen Rektör Önce, üniversiteyi sağlık turizmine açacaklarını, 136 yataklı bir Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin önümüzdeki Mayıs ayında bitmiş olacağını, yazında faaliyete geçeceğini, Tıp Fakültesinin bunu destekleyeceğini söyledi.

Fizik Tedavi Merkezi'nin binaların daha bitmediği halde Almanya’dan şimdiden fiyatlarını bildiriniz diye teklifler geldiğini bildirdi. Rektör Önce, Balçova sisteminin çok rasyonel bir sistem olduğunu, bu sistemi örnek alacaklarını, yabancı ülkelerde emeklilik fonu ihalelerine girildiğini belirterek, “Bizde ihalelerini aldığımızda sürekli olarak tüm yıl boyunca oradan hasta gelecek. Tam bir sağlık turizmi. Bu hastalar geldiği zaman sadece Fizik tedavi olmayacaklar. Tıp fakültemizin diğer birimlerinden de faydalanacak. Kütahya’da bir lokomotif olacak. Emet’te güzel bir tesis var. Biz bir öncülük yaptığımız zaman Kütahya’nın ilçelerindeki tesislerde bizim hattımıza dahil olacak. Güzel bir dış gelir, Kütahya’nın tanımı, turizm kazanımı bekliyoruz. Kütahya’nın vizyonunu açmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kuruluş kanununda olmadığı için Ziraat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi gibi fakültelerin bulunmadığını söyleyen Rektör Önce, “Meslek Yüksekokullarımızda tarımla ilgili bölümler var. Simav Meslek Yüksekokullunda organik tarım, Altıntaş MYO’da süt ve gıda bölümleri var. Tarımla ilgileniyoruz. Yöreye eğitim hizmeti veriyoruz” dedi.

Rektör Önce, bazı öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ülkenin ve Kütahya’nın tarımsal gelişmesiyle ilgili önerileri içeren bir çalışmayı Bakan Eker’e sundu.

BAKAN MEHDİ EKER: “ÜNİVERSİTE, BÖLGENİN SOSYO-EKONOMİK KALKINMASINDA ÇOK ÖNEMLİ”
Bakan Eker üniversitenin bölgesel gelişme açısından çok önemli olduğunu söyleyerek, “Üniversitenin bir bölgenin sosyal ekonomik kalkınmasında, sosyo-kültürel gelişmesinde çok çok önemli. Tabi özellikle Anadolu’da birçok bölge de üniversite kuruldu. Ben şahsen önemsiyorum. Şundan dolayı önemsiyorum. Çünkü bizde okullaşma oranını, üniversite eğitimi veren insan sayısında dünya standartlarını, gelişmiş ülke standartlarını dikkate aldığımızda düşüktür" dedi.

Bakan Eker, Taşrada, Anadolu’da kurulan üniversitelerin aslında motivasyonlarının birazda o ilin, bölgenin gelişme azminden, hırsından kaynaklandığını kaydederek, “ Tatlı bir rekabette başlıyor. Bu da hem üniversitelerin daha hızlı gelişmesine, hem de o üniversitelerin bölgenin kalkınmasına, gelişmesine olan etkilerini de artırmak bakımından önemli” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERİSTENİN TEKNOPARKI SANAYİDE KURMASI ÇOK ÖNEMLİ”
Bakan Eker, Dumlupınar Üniversitesi tarafından teknoparkın sanayide kurulmasını bu nedenle çok önemsediğini belirterek, “Üniversite tarafından teknoparkın sanayi bölgesinde içinde kurulması, bizzat sahasında tesis edilmesi, bu ilişkinin güçlendirilmesi açısından çok önemli. Böyle bir diyaloğun, böyle bir mekanizmanın işletilmesi açısından son derece önemli” diye konuştu.

REKTÖR BAKAN EKER’E ÇİNİ PANO HEDİYE ETTİ
Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Porf.Dr. Güner Önce, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker’e günün anısına bir çini pano ile çini tabak hediye ettikten sonra, Rektörlük Şeref Salonundan Merkez Kampusu tanıttı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 18:01:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?