2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bakan Eker KÜTAF 2009'u açtı

Kütahya Frig Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen '1. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı', (KÜTAF 2009) Tarım ve Köyleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker'in de katıldığı törenle ziyarete açıldı.

Törende konuşan Bakan Mehmet Mehdi Eker, Türkiye'de ve çalışan 100 kişinin 26'sının çalıştığı bir sektör olan tarım sektörünün daha önce hiçbir kanunun olmadığını belirtti. Bakan Eker, "Kuraklığa ve dünyadaki ekonomik krize rağmen işsizlik miktarında artma olmasına rağmen tarım sektörü 2008 yılında yüzde 4,2 oranında büyüdü. Diğer sektörler işçi çıkarırken tarım sektörü 2008 yılından 270 binin üzerinde ilave istihtam sağladı" şeklinde konuştu.

Bakan Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü: "12 tane tarımla ilgili temel kanun çıkardım, başta tarım kanunu olmak üzere. Türkiye'nin bir tarım kanunu yoktu. Bu ülkede ve çalışan 100 kişisinin 26 tanesinin veya bizden önce işte 30 kişisinin çalıştığı bir sektörün kanunu yoktu. Ne desteklemeyle ilgili bir kanun vardı, ne de bir tarım kanunu vardı, biz bunları tabii çıkardık. Tarım Kanunu çıkardık, Tarım Sigortası Kanunu'nu çıkardık, Organik Tarım Kanunu'nu çıkardık, Tohumculuk Kanunu çıkardık. Bu şekilde tarımın bütün temel meseleleriyle ilgili 12 tane temel kanun çıkardık. Ve desteklemeleri de o kaç veriyorsa ben beş fazlasını veririm anlayışıyla değil, verimliliği arttırmaya daha çok bilgi ve teknoloji kullanmaya, daha verimli bir üretim yapmaya dönük olarak yeniden düzenledik" dedi.

Tarım Fuarı'nın kentte ilk kez düzenlendiğini belirten Frig Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, "16-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuarda 75 firma, 128 marka ile temsil edecek. Bu yıl 1'nsici düzenlenecek olan Kütahya Tarım Hayvancılık, Süt Endüstrisi ve Seracılık Fuarı'nın başarıya ulaşması için sektörün en önemli aktörleri ile işbirliği yaptık. Kütahya Tarım Fuarı'nın başarılı geçmesi için Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğü, Kütahya Ticaret Borsası ve Kütahya Ziraat Odası ile birlikte hareket ettik" diye konuştu.

Tarım Fuarı'nın açılış törenine Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Hüseyin Tuğcu ve İsmail Hakkı Biçer, Belediye Başkanı Mustafa İça, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkan Vekili İsmail Dayıoğlu ve kalabalık bir davetlili topluluğu katıldı.

Fuarın 19 Nisan'a kadar açık kalacağı öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 17:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Amet yanık IP: 78.182.255.xxx Tarih : 19.04.2009 00:31:41

Fuar güzeldi. Fakat biraz eksiklikler var. fuarda tarım alanında kullanılan küçük el aletleri (motorlu -motorsuz) alanında yeterince çeşitlilik yoktu. Sonraki fuarda firma sayısını ve tanıtılan ürün çeşitliliği mutlaka arttırılmalı özellikle küçük tarım aletlerinde çeşitlik artırılmalı.Tarımla ilgisi olmayan birkaç reyonda bulunmakta bunlar olmaması gerek..Yetkililere duyurulur...