29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bakan Eroğlu, Kütahya'da

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın orta noktasında uluslararası havaalanı yapılmasını kararlaştırdıkları açıklayarak, fizibilite çalışmalarının Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) gönderildiği söyledi. 

Bir dizi inceleme ve açılış törenine katılmak için Kütahya'ya gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret ederek, kentle ilgili bilgi aldı. Ormanlara çok önem verdiklerini, askeri kışlaların, okulların ve hastanelerin bahçelerini ağaçlandıracaklarını belirtti. Dumlupınar ilçesindeki Başkomutan Milli Parkı'nın uzun devreli gelişme planlarının onaylandığını açıklayan Bakan Eroğlu, "Kütahya'da yapılan toplantıyla mutabakat sağlandı. Bu parkı en kısa zamanda faaliyete geçireceğiz. Kütahya için Beşkarış ve Kureyşler barajının önemini biliyoruz. 4 milyon YTL ilave ödeneğe ihtiyaç vardı. Bunu sağlayarak baraj inşaatlarını tamamlayacağız. Modern sulama yapılması için gerekli hazırlıkları yaptık. Doğalgaz çalışmalarıyla Kütahya'nın da hava kirliliği meselesi kalmadı. Bu bölgeye bir hava alanı da şarttı. Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak'ın orta noktasında uluslararası hava alanı yapılmasını kararlaştırdık. Havaalanı konusunda bütün engeller aşıldı. 1/100000'lik çevre düzeni planları Zafer Hava Alanı olarak işaretlendi. Bununla ilgili fizibilite planları DPT'ye gönderildi. İstimlak çalışmaları da büyük ölçüde hazır oldu. Termal turizmin merkezi olacak bu bölgeyi, aynı zamanda birtakım mahsullerin ihracatına da imkan sağlayacak. Üç şehre hizmet verecek havaalanından uluslararası uçuşlar olacak. Çevresel etki değerlendirmesi çalışması da tamamlandı" dedi. 

Daha sonra Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret eden Bakan Eroğlu, şebeke kayıplarının azaltılması projesiyle kaçak kullanımın azaltılacağını anlattı. Derelerin ıslah edilmesinin de önemli olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Derelerin bir kısmını DSİ Genel Müdürüyken gerçekleştirdim. Eski DSİ kanalını devrettik ve tanzimi yapıldı. Türkiye'de nadir olan ileri biyolojik arıtma tesisi kurulmuş. Sızıntı sular için de 3-4 milyon Euro'luk bir yatırım yapılacaktı. Bunu arıtma tesisine verilmek suretiyle 4 milyon Euro'luk kazanç sağlanmış. Bu projeyi bizzat takip edeceğim. Bakanlık bu konuyla ilgili maddi destek verecek. Kütahya'da son 4 yılda civardaki ağaçlandırma faaliyetleri rekor seviyeye ulaşmış. Bu bakımdan da belediyemizi takdir ediyoruz" diye konuştu. 

Bakan Eroğlu, ziyaretlerin ardından Kütahya Belediyesi tarafından yaptırılan yeraltı kaynakları sergi salonu ve çevre kültür ve bilgi evinin açılışını gerçekleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 17:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?