2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bakana 'kız kaçırma' sürprizi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kütahya'da MOBESE sistemini devreye sokarken, açılış sırasında meydana gelen kız kaçırma vakasını saniye saniye kameralardan izledi.

Dünyada ve Türkiye'de ilk olan Wi-Max MOBESE sistemi Kütahya'da, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da katıldığı törenle hizmete girdi. Şehir merkezinde toplam 26 kameradan oluşan sistem, plaka tanıma programına sahip. 360 derece dönen kameralar zoom yeteneğine sahip. Plaka tanıma sistemi araçlar çalıntı olduğunda uyarıyor.

Bakan Atalay, törende yaptığı açıklamada, "Türkiye güvenli bir ülke. Avrupa Birliği ülkeleri arasında en güvenli ülkeyiz. Başkentler açısından yaptığımız değerlendirmede bu sonuç çıktı. Türkiye bir hukuk devleti. Polis mensubunun yüzde 75'i üniversite mezunu, bundan sonra üniversite mezunu olmayan polis teşkilatına giremeyecek. Dün 4200 mezun verdik. Temmuz ayında 100 üniversite mezunu polis alacağız. 6 aylık eğitimden geçirip, polislik görevine başlatacağız" dedi.

Her yıl polis ve jandarma teşkilatının yüzde 50'sinin hizmet için eğitimden geçtiğini belirten Atalay, "Hukuk ve teknoloji kanusunda eğitim veriyoruz. İşkenceye sıfır tolorans tanıyoruz . Bunu hükümetimizle en iyi şekilde uyguluyoruz. Vatandaşımıza zanlı olsa bile iyi davranmaya önem veriyoruz. Dönemimizde basit suçlar hariç, faili meçhul kalmadı. MOBESE sistemi sadece İstanbul'da vardı. Bu sistem özellikle önleyici güvenlikte çok etkili. Esas olan suçu önlemektir. Suçu işlenmeden önlemek için ne gerekiyorsa yapmak durumunudayız. MOBESE bu imkanı veriyor. Bunun için bütün illerimizde ve sahil ilçelerimize MOBESE sistemini kuracağız. Bu sistem sadece suçları önlemiyor, olayları aydınlatmak açısından da çok faydalı. Olayların aydınlatılmasında ve yargı döneminde önemi var. Artık suç örtgütleri kdolay yaşayamıyor. Ortada devlet var, nizam var. Biz kendi dönemimizin değil, bizden önceki dönemin karanlık olaylarını aydınlatmak için çalışıyoruz. Şehir suçlarında çok büyük azalma var. Kapkaç kalmadı. Her
suç için ayrı proje yaptık. Ev ve oto hırsızlığı suçlarını ayrı ayrı analiz ediyoruz. Ona göre tedbir alıyoruz" diye konuştu.

Bu arada, tören ensanıda kız kaçırma vakası meydana geldi. Kameralar tarafından görüntülenen olayı Bakan Atalay saniye saniye izledi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 14:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet ERDOĞAN IP: 78.164.87.xxx Tarih : 7.06.2009 22:13:08

işte bu ya polisi ordan oraya koşuşturacağına suçluyu kameradan takip et