8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Bakanlığın inekleri hasta çıktı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Kütahya merkeze bağlı Darıca köyünde üreticilere teslim edilen 24 büyükbaş hayvanın tamamının şap hastası olduğu bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 8 köyde uygulamaya koyduğu 'damızlık sığır yetiştiriciliği' projesi kapsamında, Kütahya merkeze bağlı Darıca köyünde üreticilere teslim edilen 24 büyükbaş hayvanın tamamının şap hastası olduğu bildirildi. Köy, şap hasalığı sebebiyle karantinaya alınırken, üreticiler, mağduriyelerini ilettikleri yetkililerden ilgili belkiyor.

Darıca köyü sekinlerinden Abdullah Uçkun, yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 1,5 ay önce bizim köyümüz dahil 8 köyde 180 büyükbaş hayvan dağıtılmıştı. Bu hayvanlardan bizim köyümüzdeki 24 büyükbaş hayvanın tamamının şap hastası olduğunu belirlendi. Su sebeple köy karantineye alındı. Benim şap hastalığı nedeniyle 1 tane büyükbaş hayvanım öldü. Mağduriyetimizi bildirmek için Vali Kenan Çiftçi makamına gittim. Ancak görüştürülmedim. Ayrıca durumu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne de bildirdik. Yetkililer, köye gelerek hayvanlar üzerinde inceleme yaptılar. Ama hala bir netice çıkmadı" diye konuştu.

23 Ağustos 2012 günü Elmacık köyünde Vali Kenan Çiftçi, İl Genel Meclis Başkanı Seyitömer Durmuş, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Altınkaya, Seyitömer Belediye Başkanı Mehmet Fahrettin Eren, Elmacık Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkan ve üyelerinin de katıldığı törenle, Darıca köyünden Halil İbrahim Ortaç, Süleyman Ortaş ve Abdurrahman Esen isimli üreticilere, 8'er adet büyükbaş damızlık hayvan teslim edilmişti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2012 Çarşamba 16:54:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?