7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bakkallar zor durumda

BAKKALLAR ZOR DURUMDA

Kütahya Simav ilçesinde büyük marketler yüzünden sayıları her geçen güz azalan mahalle bakkalları ayakta kalma mücadelesi veriyor.

Bakkal esnafı, Belediye Başkanı Kasım Karahan'a dertlerini anlatmak için Eynal Kaplıcaları Gazinosunda yemekli toplantı düzenledi. Mahalle halkının dostu, vatandaşın gönül kapısı bakkalların sayılarının her geçen gün artan marketler yüzünden birer birer kapanmak zorunda kaldığını ifade eden Simav Bakkallar Odası Başkanı Murat Akan, " Bizler yok olursak insanlarımız sıkıntı çeker" dedi.

Bakkalların mahallerin bekçisi, koruyucusu ve dert babası olduğunu vurgulayan Akan,"Bakkallar sadece müşterilerine malzeme satmazlar. Dostlukları ve muhabbetleri ile bütün mahalle insanını kucaklarlar. İnsanlar bizden sadece alışveriş yapmıyor, dükkanımızda aile ortamını buluyor, dostluğu ve kardeşliği buluyor. Ancak marketler çıktıktan sonra insanlarımız bizi unuttu. Parası olan marketlerden alış veriş yapıyor. Parası olmayanlar ise bize veresiye yazdırıyor. Marketler her hafta sonu birkaç üründe göstermelik indirimler yapıyor. Tedbir alınmazsa Simav'da bakkallar birer birer kapanıp gidecekler. Bakkalların kapanması mahallerdeki dostluğun ve muhabbetin yok edilmesidir. Biz peşin alıyoruz, komşularımız rahat etsin, eşine-dostuna mahcup olmasın diye, veresiye veriyoruz. Ancak ne yazık ki dostlarımız da paraları olduğunda marketleri tercih ediyor. Bizleri paraları olmadığında veya zor durumda olduklarında hatırlıyor. Bakkalları sadece kara gün dostu gibi görüyor" diye dert yandı.

Belediye olarak Simav'daki her meslek gurubunun meselelerine çare aradıklarını ifade eden Belediye Başkanı Kasım Karahan, marketlerin indirim kampanyalarıyla alakalı belediye anonslarına sınırlama getirdiklerini söyledi. Karahan, "Market sahip ve yöneticileriyle toplanarak, her marketin ayda bir kez insertlü kampanya yapmasını kararlaştırdık. Marketlerin önüne teşhir edercesine mal konulmasına karşı olduğumuzu duyurduk. Belediye olarak zaten biz esnaflarımızın hep yanındayız" dedi.

BAKKALLAR ZOR DURUMDA
BAKKALLAR ZOR DURUMDA
İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2010 Cumartesi 16:57:00
Güncelleme :3 Nisan 2010 Cumartesi 17:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?