7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Balıköy Beldesi'nde yol seferberliği

TAVŞANLI'NIN BALIKÖY BELDESİ'NDE YOL SEFERBERLİĞİ

Tavşanlı'ya bağlı Balıköy beldesinde İl Özel İdaresi kanalıyla KÖYDES projesi kapsamında Karaşehir, Altınova ve Uluçam grup köy yolunda stabilize çalışmaları yürütülüyor.

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İl Özel İdaresi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Arslan, Tavşanlı Özel İdare Müdürü Necati Derin ve AK Parti Tavşanlı İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Kaçan çalışmaların yapıldığı bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Numan Hatipoğlu, bu yoldaki stabilize çalışmalarının aslında geçen yıl tamamlanması gerektiğini belirterek, "Ancak bu bölgemizin ilçemize ve şantiyelere olan uzaklığından dolayı sıkıntı yaşanmıştı. Bu sıkıntıyı da ci-varımızda bulunan eski demiryollarının tesisindeki malzemeyi kullanarak aştık. Bu sene sonu itibariyle 14,5 kilometre köy yolumuzu da asfaltlayarak Tavşanlı bölgesinde asfaltsız çok az yer kalmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İnceleme bölgesinde bulunan İl Özel İdaresi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Süleyman Arslan da söz konusu yolun maliyet olarak 300 bin lira asfalt ile ilgili, 200 bin lira da daha önceden aktarılan kaynak ile birlikte toplamda KÖYDES'ten 500 bin liralık bir ödenek ayrıldığını söyledi.

Köylerde genel itibariyle alt yapı ve yol çalışmaları ile birlikte sorunların başarılı bir şekilde aşıldığını söyleyen AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Alaattin Kaçan, "Bölgelerimizde yoğun şekilde çalışmalar yürütülüyor. Köylerimizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için gösterilen gayretler devam ediyor. Ben şehirlerde yaşayan vatandaşlarımızı köylerimizi görmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Altınova Köy Muhtarı Osman Göktaş ise şunları söyledi: "Sulama kanalımız yapıldı ve bunun yanında da yapılan çalışmalar ile içme suyu sorunumuz çözüldü. Asfalt sorunumuz kalmıştı. Şimdi de bunun çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Köyümüzün sorunlarının çözülmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum."

Söz konusu alanda İl Özel İdaresi'nin en yeni ve en dayanıklı araçları ile çalışmalar yürütüldüğünü dile getiren Tavşanlı İlçe Özel İdare Müdürü Necati Derin de, "Bu konuda Valimiz, Genel Sekreterimiz ve şube müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bölgemizde çalışan makinelerimiz çok yeni. İleri teknoloji ile donatılmış durumdalar" şeklinde konuştu.

TAVŞANLI'NIN BALIKÖY BELDESİ'NDE YOL SEFERBERLİĞİ
TAVŞANLI'NIN BALIKÖY BELDESİ'NDE YOL SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 14:01:01
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 17:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?