7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bardakoğlu: Çadır devleti değiliz

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU KÜTAHYA'DA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, 100 bini aşan personelleri ile 21. yüzyıla yakışan bir din hizmeti anlayışı oluşturmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Bardakoğlu, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kütahya'da, Belediye Başkanı Mustafa İça'yı makamında ziyaret etti. Bardakoğlu, burada yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın insanlara din hizmetini en iyi şekilde vermek için kurulduğunu belirterek, "Allah milletçe huzurumuzu, birliğimizi korusun, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere fırsat vermesin. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak insanımızın gönül dünyasını imar etmenin, ülkede birlik ve beraberliğin hakim olmasının gayreti içindeyiz. İstiyoruz ki camilerimiz ve görevlilerimiz bir huzur iklimi ortaya getirsin" dedi.

Kütahya'nın şehzadeler şehri olduğunu, buraya yapılacak müftülük binasının tarihi dokuya uymasını istediklerini ifade eden Bardakoğlu, "Biz dün kurulmuş bir çadır devleti değiliz. Arkasında büyük medeniyetleri geride bırakmış bir milletiz. Kütahya'ya da böyle estetik binalar yakışır. Daha iyi din hizmeti vermenin gayreti içinde olacağız. Çünkü bizim görevimiz, insanımızın arzu ettiği, ihtiyacı olan din hizmetini en sağlıklı, en doğru şekilde vermektir. Çünkü din hizmeti iyi verilmediği vakit, o boşluklar yanlış hizmetler ve toplumun huzurunu bozan fikirlerle dolabiliyor. Bunu en iyi şekilde verebilmek için Diyanet İşleri Başkanlığı kurulmuştur. 100 bini aşan personeli ile 21. yüzyıla yakışan din hizmeti anlayışı oluşturalım diyoruz" diye konuştu.

Bardakoğlu, Başkan İça'ya Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınları olan bir kitap seti hediye etti. İça da Bardakoğlu'na kahve takımı armağan etti.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU KÜTAHYA'DA
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI BARDAKOĞLU KÜTAHYA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 11:31:05
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:58:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?