29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Kütahya'nın Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'de Türkiye ve il genelinde dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) Anadolu Öğretmen Liseleri arasında Türkiye birincisi Ramazan Türk ve il genelinde dereceye giren başarılı öğrencileri Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ahmet Kızılarslan,Birey dershanesi yöneticisi Bekir Sezen ile birlikte makamında kabul eden belediye başkanı Rıza Özdemir, öğrencilerden sınavlar ve yerleştirmelerle ilgili bilgi aldı. ÖSS'de Anadolu Öğretmen Liseleri Türkiye birincisi Ramazan Türk'e büyük Cumhuriyet altını takdim eden Özdemir, diğer öğrenciler Mehmet Ali Koçman, Ali Dinçer, Şennur Tunç, Cansu Can'a orta Cumhuriyet altını hediye etti. Öğrencilerin başarılarıyla Simav adına gurur duyduklarını ifade eden Özdemir, "Sizler başta olmak üzere öğretmenlerinizi, okul ve dershane yöneticilerini ve ailelerinizi yürekten kutluyorum" dedi.


ÖSS'de dereceye giren öğrencileri motive etmek, destek vermek amacıyla bu töreni düzenlediklerini ifade eden Özdemir, çocukların geleceğe hazırlanmasının önemli olduğunu, bu konuda anne ve babalara önemli görevler düştüğünü söyledi.
Sınav sonuçlarının açıklamasının ardından kentin ülke genelindeki eğitim seviyesinin de ortaya çıktığını belirten Özdemir, şunları kaydetti: "Simav son birkaç yıldır ÖSS ve OKS'de Türkiye genelinde çok iyi dereceler elde ediyor. Elde edilen bu dereceler hiç de küçümsenecek dereceler değil. Bu derecelerin ileri yıllarda da devam etmesi gerekiyor. bunun için sadece öğretmen ve öğrencilerimizin çabaları yetmez. Veliler olarak bizlerde hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize her konuda yardımcı olmak zorundayız. Bunun yanında Simav halkı olarak eğitime daha çok yatırım yapmak zorundayız."

Özdemir, başarılı öğrencileri altın ile ödüllendir, yeni yaşamlarında başarılar diledi. 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:10:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?