30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Başarılı öğrencilere ödül

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde, OKS ve ÖSS'de başarılı olan 34 öğrenci 2'şer adet küçük altın, fen lisesini kazanan iki öğrenci de diz üstü bilgisayarla ödüllendirildi. Belediye Düğün Salonu'nda yapılan ödül törenine Kaymakam İsa Bolat Hisarcık Belediye Başkanı Nihat Helvacı, Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yılmaz, Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Değirmenci, Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ömer Atlaş, Emniyet Amiri Mehmet Ali İregör, Müftü Mehmet Ceyhan, Maden İşçileri Sendikası Hisarcık Şube Başkanı Ahmet Çümen, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Baş, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

"HİÇ BİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR"
Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Yılmaz, ödül töreninde yaptığı açış konuşmasında, "Unutmamalıyız ki başarı tesadüfi değildir ve hiç kimse başarı merdivenini elleri cebinde tırmanmamıştır. Bu bilinçle olaya bakıyoruz ve gençlerimizin hepsini gayretli çalışmalarından dolayı kutluyorum. İlçemizden her yıl eğitim için gönderdiğimiz yavrularımızı eğitimlerini tamamlayıp belli görev ve sorumluluklar üstlenmiş olarak görmek siz veliler kadar biz eğitimcileri de mutlu etmektedir. Öğrenci velisi olmanın sadece çocuğun cebine para koymak ve ihtiyaçlarını almak olmadığını sizler en güzel şekilde gösterdiniz. Bundan sonra sizlere daha büyük sorumluluklar düşmektedir. Belki de yavrularınız ilk defa sizlerden ayrılacak ve uzak yerlerde eğitimlerini sürdüreceklerdir.Bu üzülecek bir durum değildir. Zira unutulmamalıdır ki, kıyıyı gözden kaybetmeye cesaret edemeyen yeni okyanuslar keşfedemez. Yavrularımızın çekeceği birkaç yıllık sıkıntı hem sizlerin hem bizlerin hem de ülkemizin yüzünü güldürecektir. Lütfen çocuklarımıza sahip çıkmaya devam ediniz. Gelişen ve değişen dünyaya ayak uydurmada hiç bir zaman tereddüt etmeyiniz. Ancak kendi benliğinizi, öz kültürünüze ve milli değerlerinizi de unutmayınız. Gittiğiniz yeni ortamlarda kuracağınız arkadaşlıkların sizlerin başarısını olumlu yönde etkileyecek özellikte olmasına dikkat etmelisiniz. Devletimizin, ailenizin ve öğretmenlerinizin sizler için yaptıklarını unutmamalı ve attığınız her adımda bu bilinçte olmalısınız.Bu başarıda katkısı bulunan tüm idareci, öğretmen ve velilere teşekkür ediyorum" dedi.

"ZORLUKLARDAN YILMAYIN"
"Önemli olan tüm zorluklara rağmen başarılı olmaktır" diyen Kaymakam İsa Bolat, "Hepimizi gururlandıran böyle bir günde sizlerle beraber olmak beni çok mutlu etmektedir. Hepsi birbirinden değerli bu gençlerimizin başarısı gerçekten takdire şayandır. Sizlerin bu büyük başarılarınızın yanında bizlerin verdiği bu hediyeler çok küçük kalmaktadır. Ancak ben hayatta hiçbir zaman insanın bulunduğu yerin mükemmel olduğuna inanan biri değilimdir.Bu yüzden siz genç arkadaşlarımıza naçizane tavsiyem hep mükemmele ulaşmak için çalışmanızdır. Çalışmak, çalışmak, çalışmak. Bazen zor gelir, bazen de zorlukları bahane ederiz.Ama mükemmele ulaşmak için yılmadan üşenmeden zorluklarla mücadele ederek çalışmaya devam etmelisiniz. Unutmayın sizler başarılı oldukça başarınızı ödüllendirecek birileri hep olacaktır.Siz yeter ki çalışın çabalayın. Zorluklardan yılmayın. Hatta zorluklar sizleri daha da çok teşvik etsin. Çünkü bolluk içinde bir eli yağda bir eli balda herkes okur. Önemli olan tüm imkansızlıklara rağmen başarılı olabilmektir. Öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlayan idareci, öğretmen ve velilerimizi kutluyorum" diye konuştu.
Kaymakam İsa Bolat, Eskişehir Fatih

Fen Lisesi'ni kazanan Ahmet Gündüz ve Kütahya Nafi Güral Fen Lisesi'ni kazanan Hüseyin Yılmaz’a diz üstü bilgisayar hediye etti. Bu arada, Kaymakamlık, Hisarcık Belediye Başkanlığı ve ilçe esnafları OKS ve ÖSS'de başarılı olan 32 öğrenciye 2’şer adet küçük altın hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 15:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?