29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Başkan fikir değiştirdi

Kütahya'nın AK Parti'li Belediye Başkanı Mustafa İça, yerel seçimlerde tekrar aday olacağını açıkladı.


Belediye Kültür Sarayı'nda toplu iş sözleşmesi sebebiyle düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan İça,"Göreve geldiğimizden bu yana beşinci yılımızı doldurmak üzereyiz. Seçim arifesindeyiz. Şunu söylemek isterim ki bugün Kütahya'mızda halkımızın önemli bir kesiminin memnuniyetini sizlerde bizlerde beraberce yaşıyoruz. Kütahya'mıza hizmete gelirken söylediğimiz bir söz vardı, 'Kütahya'mızı şantiyeye çevireceğiz'. Gerçekten seçim atmosferine girdiğimiz şu günlerde bile yoğun bir şekilde halkımızın ihtiyacını giderme anlamında beraberce çalışıyoruz. Alın teri döküyoruz. Halkımızdan aldığımız bu güzel duygularla da moral buluyoruz. Bu hepimizin eseridir. Biz bir aileyiz. Dolayısıyla ailemizin içerisinde bir sevinç varsa sevinç hepimize aittir. Bir derdimiz kederimiz varsa hepimize aittir. Halkımız adına bunu söylüyorum. Birçok yatırım yaptık, örnek olduk. Ödüller aldık. Ama bunu yaparken bütçemizde kaynaklarımızı iki buçuk katına yakın yükselttik. Yönetime geldiğimiz noktada miras yedi gibi bunları dağıtmadık. Hep beraber mahcup olmayacağımız bütçeler yaptık. Bundan sonrasında da emin olun, Allah nasip ederse ikinci dönem içinde ekibimle Kütahya'mızın yararına aday olduğumu da söyledim. Sizler gerçekten işinizin ehli ve sahibi oldunuz" dedi.

BAŞKAN İÇA, 22 HAZİRAN 2007 TARİHİNDE KATILDIĞI BİR TELEVİZYON PROGRAMINDA TERAR ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Belediye Başkanı Mustafa İça, 22 Haziran günü katıldığı bir televizyon programında görev süresinin sonunda tekrar aday olmayacağını açıklamıştı. İça, söz konusu tarihte şu açıklamayı yapmıştı: "Yeni dönemde belediye başkanlığı için yeniden aday olmayacağım. Eğer şimdiden böyle bir düşüncem olursa, hedeflerimde şaşma olur. Ben Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine siyasete girdim. İyi ki de girmişim. İnsanlara hizmet etmek çok güzel bir duygu. Özel sektörde çalışırken bana başkan adaylığı teklif edildiğinde, şimdiki aldığım maaşın 3,5 katı ücret alıyordum. Bunu terk edip aday oldum. Yaklaşık 1 yıl 9 ay sonra yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmayı düşünmüyorum. Ama kadere de inanıyorum" demişti.

İÇA'NIN CHP İL BAŞKANI İLE GÖRÜŞMESİ SPEKÜLASYONLARA NEDEN OLMUŞTU
Başkan İça'nın, makamında Mart ayı içinde CHP İl Başkanı Sabahattin Uçar ve partililerle yaptığı görüşme spekülasyona yol açmıştı. Bu durum Başkan İça'nın yeni dönemde CHP'den mi aday olacağı hususu kamuoyunda günlerce tartışılmıştı. Uçar, görüşmede İça'ya yeni dönemde teklif götürmediğini belirterek şu açıklamayı yapmıştı: "Başkan İça ile yeni seçilen yönetimimizle birlikte nezaket ziyaretinde bulunduk. Herhangi bir teklifte bulunmadım. Şahsi olarak benim adayım Mustafa İça'dır. İça'nın çalışmalarını beğeniyorum."


Başkan İça, CHP İl Başkanı Sabahattin Uçar'la yaptığı görüşmenin siyasi bir arayıştan kaynaklanmadığını ifade ederek, "4 yıldır sürdürdüğüm yoğun çalışmamı, sağlığım elverdiği ölçüde, kalan sürede de aynı tempoda sürdüreceğimden hiç kimsenin endişesi olmasın. Makamlar gelip geçicidir. Sizin içinizden biriyim. Görevimin sonunda, ömrümün kalan kısmında da Kütahya'da yaşayacağım. Görevimi 'geçmişte izimiz, gelecekte sözümüz olacak' prensibi ile tamamlamanın huzurunu duymak istiyorum" diye konuşmuştu.
Başkan İça'nın AK Parti'den mi, yoksa CHP'den mi aday olacağı kentte merak konusu oldu.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 14:35:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?