3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Başkan İça döktürdü!

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:

Belediye Başkanı Kasım Karahan’ın daveti üzerine 14 belediye meclis üyesi ile birlilikte Simav’a gelen Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, sorunların çözümü için destek sözü verdi.

Eşleriyle birlikte bir günlüğüne Simav’a gelen Kütahya heyetini Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ve 15 Belediye Meclis üyesi eşleriyle birlikte dünyaca ünlü Eynal Kaplıcalarında ellerinde çiçeklerle karşıladı.

Samimi bir ortamda geçen ilk tanışmanın ardından Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, kendi isteği ile gazetecilerle kısa bir sohbet toplantısına katıldı.

 

"SİZİ BIRAKAN MI VAR Kİ, UŞAK'A BAĞLANMAK İSTİYORSUNUZ?"

Simav’ın Kütahya’dan ayrılma düşüncesini değerlendiren Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahyalıların Simav’ı hiçbir yere bırakmaya niyeti olmadığını ifade ederek,”Sizi bırakan mı var ki, Uşak’a geçmek istiyorsunuz. Sanırım Simav halkının Uşak’a geçme yönündeki isteği Kütahya ve en büyük ilçesi Simav’ın sorunlarını karşılıklı görüşmemesinden kaynaklanıyor. Aramızda bir iletişim kopukluğu var. Bu iletişim kopukluğunun giderilmesi gerekiyor. Bu kopukluğu gidermek üzere ilk adımı Kütahya Belediyesi olarak önce biz atalım istedik ve Belediye Başkanımız Kasım Karahan’ın davetini kırmayarak belediye meclis üyelerimi yanıma alıp en kısa sürede aranıza katıldım. Buraya gelirken Valim Şükrü Kocatepe’ye de uğradım. Kendisi de gelmek istedi. Ancak önceden organize edilmiş bir programından dolayı gelemedi, selamlarını iletmemi istedi” dedi.

Gazetecilerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Başkan İça, daha sonra sohbet toplantısına katılan Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ile gazetecilere birlikte poz vererek,” Bakın görüyorsunuz. Aramızda ayrılık gayrılık yok. Olamaz da. Biz Kütahyalılar olarak Simav ile et tırnak gibiyiz. Birbirimizden ayrılamayız. Sizi bir yere göndermeyiz. Sorunlarınızın çözümü için belediyemin tüm imkanlarını da seferber etmeye hazırım. Öğrendiğime göre en büyük sorunların başında gelen Katı Atık Projesine Kütahya Belediyesi olarak biz çözüm üretmek istiyoruz. Simav’ın çöpünü alarak Kütahya’daki dev tesislerimiz de işleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Kütahya’nın gelişmesinin ilçeleriyle birlikte mümkün olacağının altını çizen İça, termal turizm alanında Kütahya’da yatırım yapmak isteyen özel sektör temsilcilerine simav’ı da anlattığını ve yatırımlarının bir bölümünü Simav’da yapmaları halinde daha kazançlı çıkacaklarını söylediğini anlattı.

Simav’da jeotermal enerji kullanılarak gerçekleştirilen seracılığın geliştirilmesi için Kütahya Belediyesi olarak ellerinden gelen tüm gayreti göstermeye hazır olduklarını vurgulayan Başkan İça, Simavlı seracıların Kütahya Hali'nde bir satış merkezi açmalarına izin verebileceklerini kaydetti.

 

AK PARTİLİ BAŞKAN İÇA DÖKTÜRDÜ

Daha sonra hep birlikte akşam yemeğine geçen Kütahya ve Simav heyetlerine Simav Cumhuriyet Yareni yöresel türkü ve halk oyunlarıyla destek verdi.

Simav Cumhuriyet Yareninin seslendirdiği solo ve koro şarkılara eşlik eden Kütahya ve Simav heyetleri gecenin ilerleyen saatlerine kadar gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.Yarenlerin isteğini kırmayan Mustafa İça ile Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan birlikte zeybek oynadı. Yemek ve eğlence bölümünün ardından geceyi Eynal Kaplıcalarında geçiren heyet üyeleri sabah kahvaltısının ardından belediye otobüsüne binerek birlikte Kaplıca sahasındaki jeotermal enerji kaynakları, jetormal seralar,1450 rakımlı Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri, Simav Teknoloji Fakültesi ile Simav’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Yeşilköy Değirmen Restoranda yenilen öğle yemeğinde heyetler adına her iki belediye başkanı da söz alarak bu tür diyalogların devam ettirilmesini istedi. Karahan, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça’nın davetine en kısa sürede katılma kararı aldıklarını bildirdi. AK Partili Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça ve Meclis üyelerinin DP’li Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan ve Meclis üyelerine yönelik gerçekleştirdiği bir günlük gezi programına Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu da destek verdi.

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Simav’ın gelişip kalkınması için belediye olarak ellerindeki tüm imkanları seferber etmeye hazır olduklarını ve sorunları el birliği ile ikili görüşmeler ve diyaloglarla çözmek niyetinde olduklarını kaydetti.

KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
KÜTAHYA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 10:12:03
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 16:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?