3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Başkan müjdeli haberle döndü

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Almanya’da yaşayan gurbetçilerden Kütahya’ya yatırım yapmaları için söz aldığını söyledi.

Kütahyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin davetlisi olarak gittiği 5 günlük Almanya gezisinden dönen İça, gurbetçilere projelerini anlattığını ve olumlu gelişmelerin önümüzdeki günlerde meyvesini vermeye başlayacağını belirterek, "Kütahya artık sanayileşmede mutlaka dev adımlar atmalı. Belediye olarak yatırım atağında mutlaka yurt dışındaki sermayeye ulaşmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu yönde Kütahyalılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Almanya daveti bize fırsat oldu. Bu gezi yurt dışı tanıtımı açısından bir başlangıç oldu" dedi.

Almanya ziyareetine11 kişilik bir ekiple katıldıklarını dile getiren İça, "Gezimizde ilk olarak Dortmund Genç İş Adamları Derneği toplantısına katıldık. Toplantıda, herkes kendi projesini anlattı. Bu toplantıya Almanya’daki Türk-Alman Araştırma Vakfı’ndan da katılanlar oldu. Ayrıca yatırım danışmanları ile temasa geçtik. Burada madencilikle ilgili Etibank ve Kurup firması ile bu danışmanların temasını sağladık. Biz de ambalajlama sistemi ile ilgili temaslarda bulunduk. Onun dışında el sanatları, organik tarım gibi sekiz projemizi anlattık. Bunlarla ilgili bizimle temasa geçeceklerini bildirdi. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Şahin ile görüştük ve projelerimizi sunduk. Kemal Şahin, Teşvik Kanunu ile birlikte Kütahya’ya yatırım projelerini değerlendireceklerini belirtti" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:58:56
Güncelleme :6 Nisan 2005 Çarşamba 13:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?