7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Başkanlar Simav’da buluştu

BAŞKANLAR SİMAV’DA BULUŞTU

Kütahya’nın Simav ilçesinde buluşan Kütahyalı Ziraat Odası Başkan ve Meclis Başkanları, tarımın sorunlarını masaya yatırdı.

Baş Değirmenler Restorant'ta gerçekleşen aylık koordinasyon toplantısının ev sahipliğini üstlenen Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, açış konuşmasında, tarımsız bir hayatın düşünülemeyeceğini bildirdi.

Hayatın devam etmesinin gıdalara bağlı olduğunu dile getiren Bütüner, insan neslinin devamını sağlayan gıdaları üreten tarım kesiminin çeşitli sıkıntılarla boğuştuğunu söyledi. Sıkıntıların aşılması için devletin tarıma şimdikinden daha fazla destek sağlamasının artık zaruret haline geldiğini anlatan Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, bu yıl iklim ve hava koşullarının kiraz ve vişne açısından son derece müsait geçtiğini ve hem kiraz hem de vişnede beklenilenin üzerinde bir rekolte beklentisi içerisinde bulunduklarını kaydetti.

Geçen yıl kiraz ve vişnede beklediği fiyatı bulamayan üreticinin kara bir yılı geride bıraktığını anlatan Bütüner, aynı kaygıları bu yılda çekmeye başladıklarını anlattı. Kiraz ve vişnede toptancıların ürüne düşük fiyat vermesinden dolayı üreticinin yaptığı masrafı karşılayamadığından yakınan Kadir Bütüner, devletin et, süt, hububat ve diğer yağlık ve sanayi ürünlerinde olduğu gibi meyveciliğe de destekleme yapmasını beklediklerini kaydetti. Bu tür toplantıları her ay değişik bir ilçede gerçekleştirmek suretiyle tarımın sorunlarını masaya yatırıp çözüm yolları bulmaya çalıştıklarını anlatan Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Tarım Bakanlığı'nın uygulamış olduğu teşvikleri katılımcılara anlatmak suretiyle çiftçileri bilinçlendirmek istediklerini kaydetti.

Toplantıya, Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Tavşanlı Ziraat Odası Başkanı İsmail Akpınar, Altıntaş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Başpınar, Çavdarhisar Ziraat Odası Başkanı Kamber Göktaş, Emet Ziraat Odası Başkanı Sami Yüksel, Gediz Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Aslan, Hisarcık Ziraat Odası Başkanı Yusuf Çalışkan, Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, Aslanapa Ziraat Odası Başkanı Şaban Yel ile bu odaların söz Meclis Başkanları katıldı.Toplantı sonunda ev sahibi Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner konuklarını toplantının gerçekleştiği Baş Değirmenler Restorant'ta mükemmel bir şekilde ağırladı.

BAŞKANLAR SİMAV’DA BULUŞTU
BAŞKANLAR SİMAV’DA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2010 Pazartesi 10:29:00
Güncelleme :17 Mayıs 2010 Pazartesi 17:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?