8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

'Başörtüsü eylemi'nde 18. hafta

KÜTAHYA'DA 'BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK EYLEMİ'NDE BU HAFTA, DANIŞTAY'IN TEKRAR DURDURDUĞU YÖK'ÜN KATSAYI UYGULAMASI PROTESTO EDİLDİ

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUM-DER) Kütahya Şubesi'nce, cumartesi günleri düzenlenen "Başörtüsüne Özgürlük" eylemlerinin bu hafta da 18'ncisi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Caddesi Sevgi Yolu üzerinde toplanan MAZLUM-DER Kütahya Şube üyeleri, bu hafta Danıştay'ın tekrar durdurduğu YÖK'ün katsayı uygulamasını protesto etti.

Basın açıklaması MAZLUM-DER Üyesi Sekine Uzun yaptı. Uzun, "Kimi zaman kamusal alan dayatmalarıyla, kimi zaman böşürtüsü düşmanlığıyla, kimi zaman GATA işgüzarlığıyla, son olarak ta Danıştay marifetiyle karşımıza çıkan cübbeli darbeye, ideolojik yargı diktatörlüğüne, darbeci baroya hayır diyoruz. Halkın vicdan mahkemesinin doğal üyeleri olar bizler, Danıştay'ın 'hukuksuzluk, adaletsizlik ve zulüm' olma suçundan hem de acilen kapatılmasını istiyoruz. Danıştay ve diğer yargı kurumları, resmi ve askeri ideoloji keyfi, hukuksuz infaz kurumları olarak, İslam'a ve müslümanlığa karşı mücadele odağı haline gelmişlerdir. Halkın çocuklarının eşit şartlarda eğitim almasını elgellemek için çalışıyorlar. Üniversite sınavına çok az bir zaman kala, sırf halkın çocukları olan İmam Hatip ve Meslek Leseli gençlerin başarılarını engellemek için katsayı adaletsizliğinde ısrar ederek, hukuki, ahlaki ve tüm ilkeleri çiğnemiştir. Ayrıca öğrencilerin bütün motivasyonlarını bozan bu vicdansızlık, gençlerin adil bir şekilde üniversiteye yerleşmelerindeki en büyük engeldir. Hukukun yanında olması gereken Baro, adaletsizliği körüklerken, Danıştay'ın balyozu da adeta öğrencilerin tepesindeyken, bunlara sormak lazım, öğrencilerimiz acaba bu psikoloji ile üniversite sınavına nasıl gerer?" dedi.

Grup basın açıklamasının ardan sessiz bir şekilde dağıldı.

KÜTAHYA'DA 'BAŞÖRTÜSÜNE ÖZGÜRLÜK EYLEMİ'NDE BU HAFTA, DANIŞTAY'IN TEKRAR DURDURDUĞU YÖK'ÜN KATSAYI UYGULAMASI PROTESTO EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 13:36:05
Güncelleme :13 Şubat 2010 Cumartesi 13:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?