3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Bayan hafızlar Tavşanlı'da yarıştı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Bayanlar Hafızlık Türkiye Finali, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirildi. Yarışmanın birinciliğini, İstanbul’dan katılan Fatoş Kala elde ederek, önümüzdeki yıl yarışmaların İstanbul’da yapılmasını sağladı.

Manisa Eğitim Merkezi Müdürü Osman Edin’in başkanlığındaki, Ankara Eğitim Merkezi Müdürü Bünyamin Albayrak ile Ankara Keçiöğren’den öğretici Şeminur Tekin’den oluşan jüri karşısında ter döken hafızlar başarılı yarışma çıkarttı.
Fatoş Kaya’nın birinci olduğu yarışmanın ikinciliğini Isparta’dan katılan Arzu Yazıcı alırken, üçüncülüğünü de Trabzon’dan katılan Sibel Araç elde etti.

Diyanet işleri başkanlığı tarafından yarışmanın birincisine 5 bin TL, ikincisine 3 bin 500 TL ve üçüncüsüne de 2 bin 500 TL para ödülü verildi. Başkanlık ayrıca, diğer yarışmacılar, Tavşanlı’dan Esma Minaz, Bursa’dan Zeynep Tuba Türkmen, Ankara’dan Zeynep Toprak ve Konya’dan katılan Güllü Balık’a da biner TL ödül takdim etti. Ayrıca bazı kurum ve kuruluşlar ile esnaflar da hafızlara çeşitli hediyeler sundu.

Hediye töreninin ardından katılımcılara verilen pilav ikramının ardından program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2009 Pazar 17:05:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?