29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bayıltan sınav

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okuluna (BESYO) özel yetenek sınavıyla alınacak öğrenciler için uygulanan koşu testinde, bazı öğrenciler baygınlık geçirdi. 




BESYO'ya 2008-2009 öğretim yılında alınacak öğrencilerin belirlenmesi amacıyla okulun bulunduğu Germiyan Yerleşkesindeki spor alanında koşu sınavı yapıldı.

Seçme sınavında dayanıklılık testi kapsamında erkek ve kız adaylar koşuya tabi tutuldu. Adaylar, ikinci aşamaya kalmaya yetecek barajı geçmek için mücadele verdi. 

Parkuru tamamlayamayan bazı öğrenciler, koşu sırasında ve bitiş noktasında fenalaşarak, baygınlık geçirdi. Bayılan adaylara pistteki sağlık görevlileri ve yetkililer müdahale etti.

Sınavda başarılı olamayanların büyük üzüntü yaşadıkları görüldü.

Atletizm testlerinde ilk 50'ye girenler, 22-23 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek ikinci aşamaya katılma hakkını elde edecek.

İkinci aşama sonrasında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40, Antrenörlük Eğitimi ile Spor Yöneticiliği bölümlerinin normal ve ikinci öğretimlerine 40'ar olmak üzere toplam 200 öğrenci kesin kayıt yaptırma hakkı kazanacak. 

aa
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 15:27:55
Güncelleme :22 Ağustos 2008 Cuma 13:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?