2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bayraktar KÜTAF 2009'a katılacak

Kütahya'da, 16-19 Nisan 2009 tarihleri arasında düzenlenecek '1. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın (KÜTAF 2009) bölge üreticisine büyük katkı sağlayacağı bildirildi.

Kütahya İl Tarım Müdürü Bekir Gencer, Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, Gediz Ziraat Odası Başkanı A.Osman Arslan, Kütahya Tarım İl Şube Müdürü Murat Tekeli ve Frig Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı makamında ziyaret etti.

"ÜRETİCİMİZİN HER TÜRLÜ SORUNUNDA YANINDAYIZ"
Kütahya Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı ziyaretinde üretcinin her türlü sorunuyla yakından ilgilendiklerini anlattı. Gencer, "Kütahya bölgesi verimli tarım alanlarına sahiptir. Üreticimizin bu konuda doğru bilgilendirilmesi üretim kapasitesinin arttırılması, üründe kaliteli verimin alınması için tüm tarım teşkilatlarımızla koordineli bir çalışma içerisindeyiz. Bölge üreticimize büyük katkılar sağlayacak olan Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı da 16 Nisan'da gerçekleşecek" dedi.

"KÜTAHYA'DA TARIMIN GELİŞMESİ, BÜYÜMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Kütahya Ziraat Odası Başkanı Ömer Demirtaş, ziyarette yaptığı konuşmada tarımın Kütahya'da gelişmesi ve büyümesi için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Demirtaş, doğru ve bilinçli tarımın yapılması için tarım sektöründeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalıştıklarını vruguladı. Ömer Demirtaş, Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ı, Kütahya Tarım Fuarı'nın açılışına beklediklerini söyledi.

"KÜTAHYA TARIM FUARI'NIN AÇILIŞINA KATILACAĞIM"
Kütahya heyeti kabulde konuşan Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye de tarımının gelişmesinin çok önemli olduğunu anlattı. Ülke ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğine işaret eden Şemsi Bayraktar, "Çiftçimiz, üreticimiz ağır bir yük altında. Küresel krizin etkilerini en çok hisseden sektör. Tarım sektörüdür. Hükümetin çok acil tedbirlerle Türkiye'de tarımı destekleyecek politikalar gitmesi gerekli" diye konuştu.

Kütahya'da yapılacak olan Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarına katılmak istediğini söyleyen Şemsi Bayraktar, "Bilinçli tarıma büyük destek sağlayan bu fuarlar üreticimiz için çok önemli. Kütahya gerçekleştirilen Tarım fuarına katılmak için programımı yapacağım. Organizasyonda emeği geçen kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

"KÜTAHYA ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA TARIM DA ÖNEMLİ BİR YERE GELECEK"
Organizasyonu Frig Fuarcılık A.Ş. tarafından yapılan 'Kütahya 1. Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nın 16 Nisan'da üreticiye kapılarını açaçağı belirtildi. Frig Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, Kütahya tarımının önümüzdeki yıllarda önemli bir yere geleceğine işaret etti.

Varol, "Kütahya tarımına belli bir yön vermek ve üreticilerimizi bilgi donanımı ile güçlendirmek amacıyla 16-19 Nisan 2009 tarihinde Kütahya Tarım Fuarı gerçekleştirilecektir. 1'nsici düzenlenecek olan Kütahya Tarım Hayvancılık, Süt Endüstrisi ve Seracılık Fuarı'nın başarıya ulaşması için sektörün en önemli aktörleri ile işbirliği yapmaktayız. Kütahya Tarım Fuarı'nın başarılı geçmesi için Tarım İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğü, Kütahya Ticaret Borsası ve Kütahya Ziraat Odası Birlikte hareket etmektedir" ifadelerini kullandı.

"FUARIN AÇILIŞINI TARIM VE KÖYLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER YAPACAK"
Tuncay Varol, şunları kaydetti: "AK Parti Kütahya Milletvekilimiz Hasan Fehmi Kinay'ın daveti üzerine, Tarım Fuarı'nın açılışına Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehdi Eker Eker'in katılacağını öğrendik. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım davetimiz üzerine Kütahya Tarım Fuarı'nın açılışına katılacaklarını ifade ettiler. Kütahya tarımı için büyük önem taşıyan bu organizasyonda Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'ın da bulunması bölge üreticimize büyük güç verecektir. Ayrıca Kütahya Tarım Fuarı Eskişehir, Bilecik, Uşak ve Afyonkarahisar üreticimize de hitap edecek."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?