29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bayramda Eynal Kaplıcaları'na akın

Sahip olduğu zengin jeotermal kaynakların yanı sıra doğal güzellikleri ile İç Ege'nin önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Kütahya'nın Simav ilçesi, bu konuda son yıllarda yaptığı atılımlarla Türk turizminin de önemli kilometre taşları arasında yer almaya başladı.

Zengin jeotermal kaynakları ve yılların termal kaplıca deneyimleri ile iç ege'nin 25 bin nüfuslu şirin ve mütevazi ilçesi Simav, sahip bulunduğu Eynal Kaplıcaları ile son yıllarda tatil ve şifayı bir arada bulmak isteyen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Yatak kapasitesini artırmanın yanı sıra müşterilerine sunduğu kaliteli ve ucuz hizmet sayesinde özellikle uzun soluklu bayram tatillerinde konaklamak için yer bulmanın adeta mucize haline geldiği bin 50 yatak kapasiteli Eynal Kaplıcaları'nın 9 günlük kurban Bayramı sürecinde de tamamen dolduğu öğrenildi. 9 günlük Kurban Bayramı sürecinde tatilini Eynal Kaplıcalarında geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin günler öncesinden rezervasyonlarını yaptırdıklarını anlatan Simav'ın bağımsız belediye başkanı Rıza Özdemir, önümüzdeki dönem yatak kapasitesini artırmak için yeni apart tarzı motel inşaatına başlayacaklarını dile getirdi. Özdemir ayrıca önümüzdeki yıllarda Eynal Kaplıcalarında turizmi çeşitlendirmeye de önem vererek daha geniş kitlelere hizmet sunmayı planladıklarını kaydetti.

Eynal Kaplıcaları'nın yeraltından 500 metre derinlikten gelen 162 derecelik şifalı sularının romatizma başta olmak üzere siyatik, kırık-çıkık, cinsel rahatsızlıklar, cilt ve deri hastalıkları, nevrit, nevralji, ruhen ve bedenen görülen yorgunluklar, mide ülseri, böbrek taşlarının dökülmesi gibi tam 14 çeşit hastalığa iyi geldiğinin doktor raporları ile tespit edilip kayıt altına alındığına dikkat çeken işletme müdürü Altan Akmeşe, kaplıcada müşteri memnuniyeti ön planda tuttuklarını kaydetti.

Eynal Kaplıcaları'nın sadece belirli günlerde değil dört mevsim tercih edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan Akmeşe, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için müşterilerinden rezervasyonlarını önceden yaptırmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?