2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bayramlaşmada açılım şoku!

KÜTAHYA SİMAV'DA 'TARTIŞMALI BAYRAMLAŞMA'...

Kütahya’nın Simav ilçesinde Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen bayramlaşma töreninde vatandaşlar, Kürt açılımını anlatmaya çalışan AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer’e tepki gösterdi.

Biçer’e ilk tepki Bayramlaşma Töreni için Simav Belediyesi Düğün Salonun da hazır bulunan Milliyetçi Hareket Partililerden geldi. MHP’li Salim Abdülkerimoğlu Milletvekili Biçer’in Bayramlaşma Töreni dışına taşarak son ayların Türkiye’de en çok tartışılan ve hükümetin eleştiri aldığı “Kürt Açılımı” konusunu anlatmaya başlaması ile birlikte ayağa kalkarak, “Simavlılar olarak bizler buraya bayramlaşmak milli ve manevi birliğimizi yaşamak için toplandık. Oysa siz Kürt açılımını anlatmayı tercih ediyorsunuz. Burası bunun yeri ve zamanı değil” diyerek sert bir şekilde tepki gösterdi.

Bayramlaşma sırasında soğuk rüzgar estiren bu tepkiye MHP’li Abdülkerimoğlu’nun ardından salonda ki bazı vatandaşlar da katılınca tartışmanın daha fazla büyümemesi için Simav Kaymakamı Rıza Dalan Bayramlaşma Töreni'ni uzatmayarak kısa sürede sona erdirdi.

Tartışmalı Bayramlaşma'nın ardından protokol üyeleri program gereği hastane ve cezaevi ziyaretine çıkarken Ak Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer bu ziyaretlerde yer almadı.

Vatandaşların yanı sıra siyasilerin de yoğun ilgi gösterdiği geleneksel Bayramlaşma Törenlerinin bu yıl Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleşen kutlama törenine Simav Kaymakamı Rıza Dalan, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Simav Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi Salih Sırrı Uz, siyasi partilerin ilçe başkanları ve siyasi partilerin yöneticileri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2009 Cumartesi 21:41:03
Güncelleme :29 Kasım 2009 Pazar 09:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?