7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Baz istasyonu isyan ettirdi

SİMAV'DA BAZ İSTASYONU İSYANI

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Karakür Mahallesinde kurulmak istenen ikinci baz istasyonu vatandaşların tepkisine neden oldu.

Akşam saatlerinde mevcut baz istasyonu bitişiğine başka bir GSM şirketi tarafından ikinci baz istasyonu kurulmasıyla ilgili çalışmaları fark eden mahalle sakinleri insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle çalışmalara mani oldu.

Şirket çalışanlarını olay yerinden uzaklaştıran mahalle sakinleri teknolojiye değil insan sağlığını tehdit eden teknolojiye karşı olduklarını ifade ederek mahallelerine ikinci bir baz istasyonu kurulmasını istemediklerini dile getirdiler.

Baz istasyonu önünde toplanan vatandaşlar mevcut istasyonun da bölgeden uzaklaştırılmasını istedi. Baz istasyonunun kurulduğu alanın geçmiş belediye yönetimi tarafından çocuklara ait oyun alanın bozularak onun yerine kurulduğunu dile getiren mahalle sakinleri şimdiki yönetimin de mevcut baz istasyonunu kaldıracağı yönünde verdiği sözü tutmasını istedi.

Türkiye'de ve dünyanın her yerinde bu tip baz istasyonlarının yerleşim yerlerinden en az 4 kilometre uzağa kurulduğunu Simav’da ise mahallenin tam ortasına kurulduğunu dile getiren Karakür Mahallesi sakinleri, ikinci bir baz istasyonunun faaliyete geçmesi durumunda insanların büyük bir kısmının radyasyona maruz kalıp kansere yakalanacaklarını iddia ederek mahalleli olarak eylem yapacaklarını dile getirdi.

Vatandaşların baz istasyonu önünden uzaklaşmaması üzerine daha sonra olay yerine gelen Belediye Başkanı Kasım Karahan vatandaşlarla görüşerek duruma açıklık getirmeye çalıştı. Bölgeye ikinci bir baz istasyonu kurulmasıyla ilgili kararı Belediye Encümeninin verdiğini anlatan Başkan Karahan, “ Elbette sizlerin kararına saygı duyuyoruz. İkinci baz istasyonunun temel atma işlemi bir iki gün dursun. Muhtar ve birkaç temsilci ile bize gelin. Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz diye dilekçe verin. Bu konuda bizde incelemelerimizi sürdürelim. Gerekirse baz istasyonunu başka bir bölgeye taşırız” dedi.

Belediye Başkanı kasım Karahan'ın açıklamaları üzerine mahalle sakinleri daha sonra olaysız bir şekilde evlerine dağıldı.

SİMAV'DA BAZ İSTASYONU İSYANI
SİMAV'DA BAZ İSTASYONU İSYANI
SİMAV'DA BAZ İSTASYONU İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 13:56:01
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 17:24:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?