30
Nisan
2024
Salı
KÜTAHYA

Belediye jeotermal için çalışıyor

Kütahya'nın Simav ilçesinin Belediye Başkanı Rıza Özdemir, jeotermalle ısınan konut sayısını 12 bine çıkarma sözünü yerine getirebilmek için kara kışa aldırmadan çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüklerini söyledi.

Allah'ın Simav halkına bir lütfu olan 162 derecelik sıcak suyu ilçenin 16 mahallesinde ulaşabildiği her yerde vatandaşlarla kavuşturmayı kendilerine kutsal bir görev olarak kabul ettiklerini anlatan Özdemir, vatandaşlara bu konuda verdikleri sözü yerine getirebilmek için ekiplerin bu günlerde Kekliktepe Mahallesindeki çalışmalarını sürdüklerini dile getirdi. Bu güne kadar vatandaşa verdikleri her türlü sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Özdemir, jeotermal enerji ile ısınan konut sayısını 7 bin 500 den 12 bine çıkarmak için gerek malzeme, gerek araç, gereç ve gerekse personel yönünden hiçbir eksiklerinin bulunmadığını ve çalışmalara kara kışa aldırmadan devam ettiklerini kaydetti.


Jeotermal enerji ile konut ısıtılmasından dolayı belediyenin ayda ortalama 350 bin YTL dolayında gelir elde ettiğinin altını çizen Özdemir, konut sayısının 12 bine çıkmasıyla belediyenin gelirlerinde önemli ölçüde artışlar olacağını ve elde edilen bu gelir ile diğer yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydetti. Halen 7 bin 500 konutun jeotermal enerji ile ısıtılmasıyla Türkiye genelinde ilçeler bazında ilk sıralarda yer almanın onur ve gururunu Simav halkı ile birlikte yaşadıklarını vurgulayan Özdemir, bu konudaki çalışmalarıyla kendileri gibi jeotermal enerji ile ısınan diğer yörelere de önderlik etmenin heyecanını yaşadıklarını anımsattı.


Jeotermal enerji ile ısınma projesi kapsamında bu güne kadar belediyenin öz kaynaklarını kullanarak 7,5 milyon dolar civarında bir harcama gerçekleştirdiklerini anlatan Özdemir, jeotermalle konut ısıtma projesini belediyenin jeotermal ve Fen İşleri Servisinde görevli 20 kadar çalışan ile hayata geçirdiklerini dile getirdi. Belediyenin bu günlerde jeotermal enerji ile konut ısınma projesi çalışmalarının yanında ilçenin Kekliktepe Mahallesi başta olmak üzere dört bir yanında yeni yollar açarak ulaşımda vatandaşlar lehine kolaylıklar sağladıklarını dile getiren Özdemir, Muradınlar Mahallesinde yarım kalan kanalizasyon şebekesinin de tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Özdemir, çalışmalarıyla Simav'ı herkesin huzur ve güven ortamı içerisinde yaşayacağı çağdaş bir kent haline getirmeyi arzuladıklarını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 14:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?