29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Belediye'de toplu iş sözleşmesi sevinci

Hisarcık Belediyesi ile Kütahya Belediye İş Sendikası arasında devam eden ve 21 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 

İmza töreninde konuşan Belediye Başkanı Nihat Helvacı, "Bu yıl aralık ayında belediyemizde çalışan 19 işçimizin de kadroya geçmesiyle işçi sayımız 21’e çıkmıştır. Ayrıca belediyemize 5 ay 29 gün 21 geçici işçi çalıştırma yetkisi verilmiştir. Kütahya Belediye-İş Sendikası ile belediyemiz 1999 yılından bu yana 6 sözleşme yapmıştır. Bugüne kadar sendika ile hiç anlaşmazlığa düşmedik. Bu yılki toplu-İş görüşmelerimizi samimi bir ortam içerisinde sonuçlandırdık. Güzel bir sözleşme oldu. Her iki taraf da görüşmelerden memnun ayrılmıştır. Herkese hayırlı olsun” dedi. 

Anlaşmaya göre, işçi yevmiyeleri birinci yıl 26 YTL’den 30 YTL’ye, ikinci yıl 32 YTL’ye çıkarıldı. Bundan böyle bir işçi birinci yıl ikramiyelerle birlikte bin 50 ile bin 100 YTL arasında, ikinci yıl ise bin 150 ile bin 200 YTL arasında maaş alacak. Ayrıca işçilere 2,5 ton Tunçbilek kömürü, giyecek yardımı ve günlük 4 YTL yemek yardımı yapılacak.
Sözleşmeye Belediye Başkanı Nihat Helvacı ve Belediye-İş Sendikası Kütahya Şube Başkanı Alaaddin Özçallı imza atarken, törende işçiler adına Metin Akçay hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 12:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?