6
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Belediye'den modern şehir atağı

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, şehir planlamasına büyük önem verdiklerini söyledi.
Başkan İça, Kütahya’nın SİT meselesiyle ilgili olarak Maltepe Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi ve Dumlupınar Üniversitesi’nden uzmanların çalışma başlattıklarını bildirdi.

İça, "Şehir plancısı Polat Sökmen, Prof. Dr. Cengiz Eruzun, Prof. Dr. Ali Sarıkoyuncu gibi uzmanlardan oluşan ekip, tarihi mekanlarımız olan Ulu Camii ve çevresi ile kilise ve Germiyanoğlu Sokağı’nı gezerek incelemelerde bulundu. İncelemeler sonunda Kütahya Hemşehrileri Platformu oluşturulmasına, geniş kapsamlı olarak Kütahya’nın sosyal, kültürel, ve mahalli kalkınması için araştırma yapılmasına, dış ülkeler ve Avrupa Birliği (AB) ile bağlantılar kurulmasına karar verildi. Bununla ilgili ilk toplantı Aralık ayının sonlarına doğru İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi’nde yapılacak. 12 adet proje bu toplantıda değerlendirilecek" dedi.

Kütahya’da tabii afetlere karşı geniş kapsamlı bir plan hazırlandığını dile getiren İça, "İlimizde meydana gelebilecek sel, yağmur ve kar gibi afetlerde kademeli olarak alınacak tedbirlerin bulunduğu bir plan hazırlıyoruz. Bu plan tamamen işin ehilleri tarafından hazırlanmaktadır" diye konuştu.

KÜTAHYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 11:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?