29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Belediyeden sahte davul ikazı

Kütahya'da, Ramazan ayının başından itibaren her gece vatandaşları sahura kaldıran davulcular, bahşişlerini toplamak için kapı kapı dolaşıyor.


Kütahya'da eğitimden geçirildikten sonra davul çalmaya hak kazanan Ramazan davulcuları, bahşişlerini sadece Ramazan ayının 15. günü ile arefe günü topluyor. Belediye yetkilileri, geçen yıl gündüz davul çalıp bahşiş toplayanlar bulunduğuna dikkat çekerek, vatandaşları kendi davulcularını tanıyarak veya yetkili kartlarını sorarak bahşiş vermelerini istedi. 13 yıldır Ramazan aylarında davul çalarak gece vatandaşları sahura kaldıra Burhan Narlı isimli davulcu, gece yarılarında vatandaşları ibadetlerini yerine getirmeleri için özveri ile hizmet ettiklerini ancak bunun karşılığı olarak ay boyunca sadece 2 defa bahşiş toplamaya çıktıklarını söyledi.


Bu arada, Kütahya Belediyesi'nin önderliğinde 13 yıldır Ramazan davulcularının eğitimini üstlenen müzisyen Süleyman Demirci, bazı sahtekarların Ramazan davulcusu kılığına girerek bahşiş toplamaya teşebbüs edebileceğini belirterek, vatandaşları uyardı. Davulcuların, Ramazan boyunca sadece 2 defa bahşiş toplama hakkı olduğunu belirten Süleyman Demirci, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da bazı sahtekarlar eline davul alarak mahallelerde bahşiş toplamaya teşebbüs edebilir. Halkımızdan belediyenin verdiği kimlik kartını göstermeyen davulcuya kesinlikle bahşiş vermemelerini istiyorum. Kütahya Belediyesi önderliğinde görev yapan davulcular, 46 mahallede halkımızı sahura kaldırıyor. Geçmişte, maalesef bazı sahtekarların bizim adımıza bahşiş topladığına şahit olduk. Resmi davulcular, bahşişlerini sadece Ramazan ayının 15.'nde ve arefe günü toplayacaklardır" dedi.
Demirci, vatandaşların Ramazan davulcusu olmadığı halde sahtekarlık yaparak bahşiş toplamaya çalışan kişileri 155 Polis İmdat ve 153 Alo Beyaz Masa telefonlarına bildirmelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 21:11:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?