22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Belediyeden sosyal konut projesi

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, verilen ruhsat sayısının bir önceki yıla göre yüzde yüz oranında bir artış olduğunu söyledi.

Kütahya İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kemal Somun ve Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan İça'yı ziyaret ederek bilgi alış verşinde bulundular.

Şehirde inşaat sektöründeki canlılığın her geçen gün artmasının sevindirici olduğunu belirten Başkan İça, "Kütahya’mızda 2011 yılı başından itibaren yürürlüğe giren yapı denetim sistemi ile bundan önceki çalışma sistemi arasındaki farklılıkları gidermek için yılsonunda yoğun bir çalışma yapıldı. Bütün mühendis arkadaşlarımız ve müteahhitlerimizin ortak çabası ile çok şükür yeni yıla geçişi tamamladık. Burada çarpıcı bir sonuç var. Öncelikle halkımızla paylaşmak istiyorum. Ruhsat anlamında 2009 yılında 566 ruhsat alındığını görürken, 2008 yılında 478, 2007 yılında 548’ruhsat alındığını görüyoruz. Ekonomik duruma göre inşaat sektörünün kendi içinde grafiksel bir değişimi oluyor. Ama 2010 yılında özellikle yapı denetim uygulamasının başında ruhsat sayısı 944’e yani iki katına ulaştı. Kütahya’mızda sevindirici olan inşaat sektörünün canlılık kazanmasıdır. Mühendisimizden müteahhidimize kadar ruhsat sayılarının artması çok önemlidir. Ancak bir başka açıdan da önemlidir. Kütahya’mızdaki kentsel yapılaşma, kent dokusunun yeni yapılarla zenginleşmesi anlamında da bir belediye başkanı olarak bize mutluluk vermektedir. İnşaat Mühendisleri ile bir araya geldik. Yaptığımız ortak bir değerlendirmede bundan sonraki süreçte sıkıntısız devam edilebilmesi için neler yapmalıyız?, bunları tartıştık. 944 adet ruhsatın seyri ve iş bölümü açısından değerlendirmesini yaptık" dedi.

 

BELEDİYENİN 240 KONUTLUK SOSYAL KONUT PROJESİ

Kentteki müteahhitlerin işçilik ve malzeme bakımından sıkıntılara yol açmaya başladığını ifade eden Başkan İça, "TOKİ’nin Kütahya’mızda büyük sayıda daire yapımıyla kazandırdıkları ve kaybettirdikleri var. Bunları değerlendirdik. Kazandırdıkları kentleşme olgusunun; parklarıyla, alışveriş merkezleri ile yeni bir yapılandırmasıyla gerçekten Akkent’imizin doğuşu gibi oldu. Ancak, bundan sonraki süreç içerisinde yerel müteahhitlerimize, inşaat malzemesi satanından, işçiliğine kadar bir takım sıkıntılar doğurmaya başladığı bir gerçektir. Buna çözüm olarak belediyemizin Zafertepe Mahallesinde 240 konuttan oluşacak bir sosyal konut projesi var. Bunun projesi bu ay sonunda bitecektir. Bundan sonraki dönem içerisinde yerelde müteahhitlerimizin, esnafımızın sahip çıkması adına ihalelere girmeleri gerekiyor. İki tane 72, bir tane 96 adetten oluşan bloklar halinde ihaleye çıkacağız. Bununda hazırlığını beraberce tartıştık. Bir diğer konu da, 24 tane köyden mahalle olan yerleşim alanlarımızın, Kütahya’mızın gelişmesi adına buralardaki yapılaşmayı kolaylaştırmak, vatandaşlarımıza hizmet edebilmek adına odalarla işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Maliyetleri düşürme anlamında tip projeler üretip, bu bölgelerin yapı koşullarına uygun çalışmalar yapacağız. Ortak kararlar aldık. İnşallah bu kararları diğer odalarımızla paylaşarak bir bütünlük kazandıracağız" diye konuştu.

Kemal Somun ve ekibinin Başkan İça'ya gerçekleştirdiği ziyarette, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu ile Belediye Yapı Kontrol Müdürü Bülent Erkılavuz ve ekibi de hazır bulundu.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İÇA:
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2011 Çarşamba 18:15:05
Güncelleme :12 Ocak 2011 Çarşamba 19:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?