29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Belediyeden teknolojik atak

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi, Türkiye'de sayılı Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan Küresel Konum Belirleme Sistemini (Global Positioning Sistem) belediye bünyesine kazandırdı.

Tavşanlı Belediyesi, İmar İşleri Müdürlüğü servisine uydular vasıtasıyla bulunduğu noktayı coğrafi koordinatlarıyla belirleyen Küresel Konum Belirleme Sistemi'ni (GPS) kurdu.

Belediyeye ait projelerin ve alt yapı haritalarının hazırlanmasında, su, kanalizasyon ve doğalgaz gibi projelendirilmiş alt yapı yerlerinin belirlenmesinde, bulunmasında ve tertibinde en hızlı ve en doğru şekilde ölçülmesini sağlayan sistem 35 kilometrelik bir alan üzerinde çalışıyor. Sistem ölçüm mesafesi istenildiği takdirde artabiliyor.

Ayrıca çalışmaları devam eden binaların sayısallaştırma işlemlerinde de verileri otomatik olarak ana merkeze iletebilecek bu sistem hakkında açıklamalarda bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, "Belediye olarak teknolojiyi takip ederek hizmetlerimizde en hızlı ve en doğru çalışmaları yapabilecek sistemleri kuruyoruz. En son Tavşanlı Belediyesine kazandırmış olduğumuz Küresel Konum Belirleme Sistemi de bunlardan bir tanesi. İlçemizde ölçüm işleriyle uğraşan kurumlarımız ve serbest harita mühendisliklerimiz de bu sistemden yararlanabilecekler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 18:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan gebze IP: 78.177.232.xxx Tarih : 25.03.2008 20:14:01

Belediyeden teknolojik atak mı? yapmayın teknoloji gps mi 100 yılı aşkın geçmişi bulunan 50 $ a herkezin edinebileceği bir cihaz bu güne kadar yapılmaması hata