3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Belediyeye usulsüzlük suçlaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Osman Özbey, Kütahya Belediyesi'nin 'Kart 43' uygulamasında, kart parası adı altında alınan 5 TL'nin usulsüz olduğunu ileri sürerek, AK Partili Başkan Mustafa İça'nın konuyla ilgili kamuoyuna bilgi vermesini istedi.

Özbey, yaptığı açıklamada, "5 TL karşılığında Kart 43 ve 1 adet ulaşım kontörü verilmekte. Bu 5 lira neyin nesidir? Kütahya'da ulaşım ne zamandan bu yana 5 lira oldu anlayamadık" dedi.

Halkın mağdur edildiğine işaret eden Osman Özbey "Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Teşkilatı olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda ulaştığımız tespitler ve kamuoyu adına Belediye Başkanı ve diğer yetkili makamlardan cevap beklediğimiz sorular var. Kart 43 ihalesi hangi koşullarda yapılmıştır? Bu uygulamaya Özel Halk Otobüsü İşletmecilerinden karşı çıkanlar olmuş mudur; varsa kaç kişidir? Sivil vatandaş şehir içi ulaşımı için 1.20 Lira verirken, alınan 5 Lirayı da göz önünde bulundurarak, aradaki 3.80 Liralık fark nereye gitmektedir? Ortak havuzda toplanacağı bildirilen paradan bu şirket komisyon alacak mıdır? Alacaksa ne kadar süreyle alacaktır?" şeklinde konuştu.

Özbey'in iddialarına Başkan Mustafa İça'nın nasıl bir cvap vereceği kamuoyunda merakla bekleniyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 15:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?