7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

BESYO sınavları başladı

DPÜ'DE ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2010 yılı özel yetenek sınavları Germiyan Yerleşkesi'nde başladı. Geçmiş yıllara göre büyük artışın olduğu sınavlara tüm illerden 185’i bayan 671’i erkek toplam 856 öğrenci müracaat etti. Sınavlara katılan adaylara önce sportif beceri testi, sonra sürat ve koordinasyon testleri uygulanacak. Sınavlara katılan adaylardan 280’i DPÜ BESYO öğrencisi olacak.

“DPÜ BESYO HER YIL BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATIYOR”

Sınavlar öncesi düzenlenen törende konuşan Rektör Prof.Dr. Güner Önce, sınava girecek gençler kadar heyecan duyduğunu belirterek, “Biliyorum ki çeşitli illerden gelen sizler son derece heyecanlısınız, bu da son derece doğal ama inanın ki bende heyecanlıyım ve her sene biz bu heyecanı yaşıyoruz. Sadece heyecanı değil aynı zamanda büyük bir mutluluğu yaşıyoruz. Biliyorum ki aramıza katılacak siz gençlerle birlikte Üniversitemiz daha da büyük başarılara imza atmaya devam edecektir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz Üniversitemizin vizyon birimlerinden bir tanesidir. Çünkü her yıl aldığı yetenekli başarılı gençlerle birlikte çeşitli spor dallarında büyük başarılara imza atmaktadır. Bundan dolayı da tüm üniversite olarak bizler büyük mutluluk ve gurur duymaktayız. Sizleri kazandığımızda da bu başarıların aynen devam edeceğine de inanıyorum. Bu başarıları da yıllardır sürdüren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na başta müdürleri olmak üzere tüm mensuplarına teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

“OBJEKTİF SINAVLARIMIZ TALEBİ ARTIRIYOR”

Özel yetenek sınavları doğal olarak çok hakkaniyetli yapılması, objektif olması gereken ve herkesin gözünün önünde olması gereken, değerlendirmelerin objektif kriterlere dayanılarak yapılması gereken sınavlardır. Okulumuzun ilgi çeken bir hususu da her yıl objektif sınavları yapmamızdır. Her yıl yaptığımız objektif sınavlarla diğer Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları için de örnek oldu, bizleri takdir eder hale geldiler. Yapılacak sınavlar son derece objektif olacak ve gerçekten de hak eden siz değerli, yetenekli gençlerimizi aramıza almış olacağız. Sınavlarımız objektif olduğu için her yıl talep daha fazla olmaktadır. Sınavlarda kendinize güvenmenizi, yeteneğiniz ölçüsünde başarılı olacağınıza inanmanızı istiyor, yaşamınızda ve sınavlarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Özel yetenek sınavlarının amacının belirli bir düzeyde spor yapmış ve sporu yaşam biçimi olarak benimsemiş öğrenciler arasından en iyilerini seçip spor eğiticisi olarak yetiştirmektir diyen DPÜ BESYO Müdürü Prof.Dr. Arslan Kalkavan Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümüne özel yetenek sınavı ile öğrenci alımına 1994 yılında başlandığını ve yapılacak sınavın 16. sınav olduğunu ifade etti.

Prof.Dr. Kalkavan, Dumlupınar Üniversitesi 2010 BESYO özel yetenek sınavlarına geçen yıllara göre ilginin çok yüksek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Son yıllarda yeni açılan üniversitelerin yanında spor eğitimi veren okul sayısındaki artış ve beden eğitimi öğretmenliği atamalarındaki kontenjan kısıtlaması nedenlerinden dolayı Beden Eğitimi Yüksekokullarına her yıl başvuru sayısının düştüğünü, ancak Dumlupınar Üniversitesi BESYO özel yetenek sınavlarına başvurunun üst düzeyde olduğunu kaydederek şunları söyledi.

"DOĞRU, GÜVENİLİR VE OBJEKTİF SINAVLAR"

Prof.Dr. Kalkavan DPÜ BESYO Özel yetenek sınavlarına ilginin eğitim kalitesinden, kadro zenginliğinden ulusal düzeydeki sprotif başarılardan ve özgün sınav sisteminden olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Yüksekokulumuzda akademik kadro zenginliği, eğitim kalitesinin zenginliği, eğitim kalitesinin yükselmesi, üniversite takımlarımızın ulusal düzeydeki başarıları ve özgün sınav sisteminin etkilerinden dolayı Yüksekokulumuza ilgi üst düzeyde bulunmaktadır. Sınavlarımıza yurdumuzun hemen hemen tüm illerinden adayların müracaat etmeleri doğru, güvenilir ve objektif sınav yaptığımızı göstermektedir.”

2010 özel yetenek sınavlarına 185’i bayan 671’i erkek olmak üzere toplam 856 öğrenci müracaat etmiş bulunmaktadır. Sınavlara katılan adaylara önce sportif beceri testi, sonra sürat ve koordinasyon testleri uygulanacaktır. Sınavlara katılan adaylardan 280 kişi öğrenci olarak okulumuza girmeye hak kazanacaklardır. Üniversitemiz sınavları en iyi şekilde yapılması için her türlü hazırlığı yapmış bulunmaktadır.”

Prof.Dr. Kalkavan DPÜ BESYO özel yetenek sınavlarında Dumlupınar Üniversitesi öğretim üyelerinin yanı sıra Kanı Fed. Başkanı ve Haliç Üniversitesi Spor Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr. Sami mengütay, Marmara Üniversitesi BESYO Müdürü Prof.Dr. Hasan Kasap, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi BESYO Müdürü Osman İmamoğlu, Pamukkale Üniveistesi BESYO Müdürü Prof.Dr. Emre Erol, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Kutlu, 19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Seydi Ahmet Ağaolu, Süleyman Demirel Üniversitesi Beden Eğitimi Bölüm Başkanı Doç.Dr. FAtik Kılıç, Kastamonu Üniversitesi BESYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. Tuba Melekoğlu’nun jüri üyesi olarak görev yapacaklarını söyledi.

Yapılan tören sonrası Rektör Prof.Dr. Güner Önce, BESYO Müdürü Prof.Dr. Arslan Kalkavan ve öğretim elemanlarıyla birlikte futbol yetenek sınavlarının yapılacağı kapalı halı sahaya geçti ve bir müddet futbol yetenek sınavlarını izledi.

Şeffaf biçimde gerçekleştirilen sınavlarda öğrenci ve yakınları, sınav sonuçlarını saha içinde yer alan ekrandan anında öğrendiler.

Çıkabilecek bir sağlık sorunu nedeniyle bir ambulans ve sağlık ekibi salon dışında hazır bekletildi.

İlk gün futbol yetenek sınavlarıyla başlayan sınavlar değişik branşlarda 4 gün sürecek. 7 Ağustos tarihinde son erecek sınavlar sonrası başarılı olan 280 kişi DPÜ BESYO öğrencisi olmaya hak kazanacak.

DPÜ'DE ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI
DPÜ'DE ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2010 Çarşamba 16:01:04
Güncelleme :4 Ağustos 2010 Çarşamba 16:08:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?