22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

BESYO yetenek sınavları başladı

DPÜ BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavları Üniversitenin Germiyan Kapüsünde başladı. Özel yetenek sınavlarına bu yıl rekor sayıda başvuru oldu. Geçen yıl özel yetenek sınavları için 185'i bayan, 671'i erkek olmak üzere toplam 856 kişi başvururken, bu yıl 252’si bayan, 671'i erkek olmak üzere toplam 1432 başvuru oldu. Sınavlar 22 Temmuz'a kadar aşamalı olarak yapılacak.

Özel yetenek sınavları öncesi yapılan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, yapılan sınavların objektif olduğunu belirterek, Dumlupınar Üniversitesi’nin birçok başarılara imza attığını, şampiyonlar çıkardığını, en son Gülcan Mıngır’ın Avrupa şampiyonu olduğunu, tam olimpik havuzun olduğunu ve yüzmede de şampiyonlar çıkarmayı, çok önemli başarılara imza atmak istediklerini söyledi.

Rektör Karaaslan, sınava giren adaylardan bazılarının kazanacaklarını bazılarının ise sınavı kazanamayacaklarını kaydederek, “Başarıyı sağlayamayanlar kesinlikle üzülmesinler. Hayatın bize sunduğu çok değişik imkanlar, alternatifler vardır. Bunları daima değerlendirsinler. Bu sene olmayabilir. Ama bundan sonraki senelerde eksikliklerimizi gidererek özlediğimiz, beklediğimiz, hedeflediğimiz noktaya doğru çok rahatlıkla gidebiliriz. Gülcan Mıngır Avrupa şampiyonu odlu. Biz giderek madalyaları toplayan üniversite haline gelmeyi hedefliyoruz. Bugün gireceğiniz sınavlarda ben hepinize başarılar diliyorum” dedi.

 

REKOR BAŞVURU OLDU

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdür Prof.Dr. Arslan Kalkavan da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye’deki üniversite sayısının artması, kontenjan sayılarında ciddi artış, bundan başka alana uygulanan kontenjan kısıtlaması gibi nedenlerden dolayı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarına müracaatlar her geçen yıl düşmesine rağmen, Üniversitemizin öğretim elemanlarının kalitesinin her geçen gün yükselmesi, sportif başarılarımız, uyguladığımız özgün sınav sistemi dolayısıyla Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na her geçen gün müracaatlar artmaktadır. Yüksekokulumuzun sınavına yurdumuzun tüm bölgelerinden olan müracaatlar, doğru, adil, objektif sınav yaptığımızın en önemli göstergesidir. 2011 yılında yapacağımız bu sınava 81 ilimizden 252’si bayan, bin 180 erkek olmak üzere toplam bin 432 öğrenci müracaat etmiştir.”

Prof.Dr. Arslan kalkavan, sınavların adil ve güvenli bir biçimde yapılması için Üniversite olarak her türlü hazırlığın yapıldığını kaydederek, yapılacak sınavlar ve uygulanacak aşamalar konusunda bilgiler verdi.

Özel yetenek sınavlarının yapıldığı Germiyan Kampüsünde ortaya çıkabilecek çeşitli sağlık sorunları ve sakatlıklar için ambulans ve sağlık ekibi de hazır bulunduruluyor.

DPÜ BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI
DPÜ BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI
DPÜ BESYO ÖZEL YETENEK SINAVLARI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2011 Salı 12:50:04
Güncelleme :19 Temmuz 2011 Salı 17:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?