2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Beyaz eşya satıcıları umutsuz

BEYAZAŞYA SATICILARI 2009'U DEĞERLENDİRDİ

Dayanıklı tüketim malları pazarlaması kapsamında Tavşanlı'da faaliyet gösteren beyaz eşya satıcıları, 2009 yılında istenilen seviyede satış yapamadıklarını ifade etti.

Tavşanlı'da beyaz eşya ve elektronik ürünlerin satışını yapan esnaflar AK Parti Hükümeti tarafından piyasaların canlandırılması için uygulanan KDV ve ÖTV indirimlerine rağmen istenen satışı ve ciroyu sağlayamadıklarını kaydederek, yeni yılda da fazla bir beklenti içinde olmadıklarını ifade ettiler.

Kaytan Dayanıklı Tüketim Malları Ltd. Şti. firmasının Pazarlama Müdürü Mehmet Karaçakır, 2009 yılını ölü bir yıl olarak nitelendirirken 2010 ve hatta 2011 yılından da fazla bir beklentilerinin olmadığını açıkladı.

Ürün olarak ve ciro bazında istenen hedeflere ulaşılamadığına değinen Kara-çakır, 2012 ile birlikte Tavşanlı'da beyaz eşya sektörünün hızlanacağını kaydetti.

Durgunluğun sebebinin ise arz kısmında bulunan vatandaşların bankalardan aldıkları kredi ve kredi kartları en büyük sorunu teşkil ederken bilinçsiz harcamaların da sektörü baltaladığını anlattı.

Çelikşekerler Tic. Ltd. Şti'nin sahibi Ahmet Şeker ise 2009 yılında yapılan ÖTV ve KDV indirimi sonucunda satışlarının yükseldiğini söyleyerek, bazı dönemlerde ürün yokluğu nedeniyle müşterilerini beklemeye aldıklarını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 13:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?