3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Beyaz eşya satışları katlandı

Ekonomik önlem paketleri çerçevesinde AK Parti Hükümeti’nce beyaz eşyada yüzde 6,7 olan ÖTV sıfıra, ev ve ofis mobilyalarında uygulanan KDV ise yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Bu düşüş, Tavşanlı’daki beyaz eşya sektöründe sevinçle karşılanırken, firmaların uyguladığı kampanyalarla birlikte özellikle beyaz eşya satışlarında önemli rakamlara ulaşıldı.

İlçedeki beyaz eşya bayileri ellerinde bulunan stokların önemli bölümünü eritti. Buna göre ilçedeki bazı beyaz eşya satıcıları şöyle dedi: Ahmet Yılmazer: "Dünyayı saran global krize karşı, Beko’nun indirimi ve ardından da AK Parti Hükümeti’nden gelen ÖTV indirim haberi sektörümüzü hareketlendirdi. İlçemizde satışlar yükseldi. Müşterilerimizin krizi fırsata çevirme imkanı doğdu. Ayrıca ilçemiz seçim dönemini geride bıraktı. Seçim sürecinde ilçemizde olumsuz bir olay olmadı. Geçmiş dönem başkanlık yapan Ali İhsan Çakır’a teşekkür ederiz. Halkımız Mustafa Güler’e teveccüh etti. Dileğim şu. Mustafa Güler, partilerin ortaklaşa çalışması sonucu seçimi kazandı. Ben Güler’den kendisine oy verenlerin değil, tüm halkın başkanı olmasını diliyorum”

İlhami Aydın: "Global kriz nedeniyle sektörümüzde durgunluk vardı. Beko Firması tarafından alınan indirim kararına, Hükümetimizin ÖTV indirimi de eklenince satışlar ivme kazandı. Vatandaşlarımızdan bu indirim sürecini iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyoruz”

Ahmet Şeker: "AK Parti Hükümetinin aldığı indirim kararı satışlarımızı artırdı. Stoklarımızı erittik. Elimizde olmayan malları da sipariş olarak yazıyoruz. Motosiklet satışlarımızda artış gösterdi.”

Mehmet Karaçakır: "Satışlarımızın genel itibariyle artış gösterdiği mevsime bir de indirimler eklenince satışlar yoğun şekilde arttı. Değişik kampanyalar ile birlikte müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 13:25:53
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 13:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?