2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Biçerdöverlere sıkı denetim

Kütahya’nın Simav ilçesinde, hasatlardaki fireleri en aza indirmek için tarlalarda çalışan 20 dolayındaki biçer döverler sıkı bir kontrolden geçiriliyor.

Simav İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığınca ortaklaşa oluşturulan bir ekip, tarla tarla gezerek biçerdöverlerin kontrollerini yapıyor. Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, Simav Ovası’nda hububat hasadı yapan biçerdöverlerin sıkı bir kontrolden geçirildiğini ve ayarsız biçerdöverlerin hasat yapmasına izin vermediklerini bildirdi.

Kontrollerin hasatlardaki fireleri en aza indirmek amacıyla yapıldığını belirten Bütüner, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı'ndan oluşan ekibin tarla tarla gezerek biçerdöverleri kontrol ettiğini ve tarla sahipleriyle konuşarak bir şikayetleri olup olmadıklarını araştırdıklarını söyledi. Biçerdöver sahipleriyle hasat öncesi Ziraat Odası'nda bir toplantı yaptıklarını anlatan Bütüner, hasatta fire verdiği belirlenen biçerdöver sahibine anlaşma gereği 60 bin TL tutarında para ceza uygulayacaklarını bildirdi. Şu ana kadar yaptıkları kontroller esnasında herhangi bir şikayet ile karşılaşmadıklarını ve hasadın her iki tarafın hoşgörüsü ile sürdüğünü ifade eden Bütüner, kontrollerin hasat sona erene kadar aralıksız süreceğini söyledi.

Bütüner, kontroller esnasında ayrıca biçerdöver sahiplerinin anlaşma gereği hasat için dekar başına 14 TL, balya içinde dekar başına 1.25 TL’den fazla para talep edip etmediklerini de sorguladıklarını ifade etti. . Şu ana kadar yaptıkları kontroller esnasında herhangi bir şikayet ile karşılaşmadıklarını ve hasadın her iki tarafın hoşgörüsü ile sürdüğünü ifade eden Bütüner, kontrollerin hasat sona erene kadar aralıksız süreceğini söyledi.

Bütüner, kontrole giden ekibin biçerdöver sahiplerine haber vermeden tarlalara ani baskınlar düzenlediğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:19:17
Güncelleme :16 Temmuz 2009 Perşembe 15:32:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?