8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Bilgin DPÜ'nün gururu oldu

MİLLİ HALTERCİ EROL BİLGİN, DPÜ'NÜN GURURU OLDU

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencisi milli halterci Erol Bilgin, Minsk'te yapılan Avrupa Halter Şampiyonası'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi olan Erol Bilgin, Minsk'te devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nda bir altın bir gümüş madalya kazandı.

Belarus'un başkenti Minsk'te devam eden Avrupa Halter Şampiyonası'nın ikinci gününde Erkeklerde, 62 kiloda Erol Bilgin, koparmada 139 kilo ve silkmede 165 kilo kaldırarak gümüş, toplamda ise 304 kiloluk derecesi ile altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Bilgin, silkme mücadelesinde 20 gramlık tartı dezavantajı ve 165 kilo kaldırarak gümüş madalyaya uzandı.

Erol Bilgin, koparmada 139 kilo ile birinci olurken Bünyamin Sezer de 136 kilo ile gümüş madalyanın sahibi oldu.

Erol Bilgin bir altın ve bir gümüş madalya ile şampiyonada başarısını öğrenen Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce, "Erol Bilgin DPÜ'nün de Türkiye'nin de gururu oldu. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan Kalkavan da, Erol Bilgin'in başarılı bir sporcu olduğunu ve altın madalya kazanacağına inandıklarını belirterek, "Bu inancımızı Erol altın ve gümüş madalyayı ülkemize kazandırarak doğruladı. Bize bu mutluluğu yaşattığı için kendisine teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim" diye konuştu.

Erol Bilgin, DPÜ BESYO öğrencilerinin disiplinli çalışması ve başarıyı hedeflemesiyle örnek alacağı bir sporcudur şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade etti.

EROL BİLGİN'İN ELDE ETTİĞİ BAŞARI

KOPARMA: 1. Erol Bilgin (139 kilo), 2. Bünyamin Sezer (136 kilo), 3. Henadzi Makhveyenia (136 kilo) (Belarus)

SİLKME: 1. Antoniu Buci (165 kilo) (Romanya), 2. Erol Bilgin (165 kilo) (tartı dezavantajı) 3. Zülfügar Süleymanov (162 kilo) (Azerbaycan)

TOPLAM: 1. Erol Bilgin (304 kilo), 2. Antoniu Buci (300 kilo) (Romanya),3. Zülfügar Süleymanov (294 kilo) (Azerbaycan)

MİLLİ HALTERCİ EROL BİLGİN, DPÜ'NÜN GURURU OLDU
MİLLİ HALTERCİ EROL BİLGİN, DPÜ'NÜN GURURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2010 Perşembe 11:40:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 13:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?