8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Bilgisayar kursuna yoğun ilgi

SİMAV’DA BİLGİSAYAR KURSUNA YOĞUN İLGİ

Kütahya’nın Simav ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan 160 saatlik “Bilgisayar Kursları”na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, yıl içerisinde açtıkları bilgisayar kurslarına iş arayanların sertifika, ev hanımlarının çocuklarının derslerine yardımcı olabilmek, emeklilerin de hayattan kopmamak için yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Seymanoğlu, her yaştan vatandaşın katıldığı kursta ilk olarak bilgisayar parçaları, açma kapama, bilgisayarı özelleştirme, world ve excel programı, power point sunumu hazırlama, internet kullanımı ve mail alıp gönderme gibi konuları öğrettiklerini bildirdi. Vatandaşların bir kısmının hayattan kopmamak için kursa geldiklerini vurgulayan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Abdullah Seymanoğlu, gençlerin ise kişisel gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla geldikleri kurslarda usta birer bilgisayar kullanıcısı olarak ayrılmalarından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.

İlçede belli bir yaş gurubunun daha önce öğrenmedikleri şeyleri telafi etmek maksadıyla kurslara ilgi gösterdiklerini dile getiren Seymanoğlu, ev hanımlarının çocuklarının derslerine yardımcı olabilmek, şehir dışında okuyan çocuklarıyla görüşebilmek, internete girmek, mailleşmeyi öğrenmek maksadıyla kurslara ilgi gösterdiklerini ve bu hususta eksikliklerini giderdiklerine dikkat çekti.

160 saatlik kursta kursiyerlere bilgisayar konusunda öğrenmek istedikleri tüm konuları göstermeye gayret sarf ettiklerini dile getiren kurs öğretmeni Ramazan Sancar, kurs bitiminde sınava tabi tuttukları kursiyerlerden başarı gösterenlere sertifika verildiğini kaydetti.

SİMAV’DA BİLGİSAYAR KURSUNA YOĞUN İLGİ
SİMAV’DA BİLGİSAYAR KURSUNA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 18:27:01
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:35:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?