29
Nisan
2024
Pazertesi
KÜTAHYA

Bilgisayar ortamında Kur'an-ı Kerim kursu

Kütahya'da Selimiye Camii'nde düzenlenen Kur'an-ı Kerim kursu, bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor. 

Yunus Emre Mahallesi sakinlerinin isteği üzerine Kütahya Müftülüğü'nün izniyle 5 ay önce başlatılan kursta, Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma, dini bilgi ve süreler, yaşları 35 ile 60 arasında değişen 25 kursiyere cami imamının çabası sonucu temin edilen bilgisayar sayesinde sesli ve görüntülü olarak öğretiliyor. Selimiye Camii'nin 42 yaşındaki imamı Turhan Bayatlı, haftada 3 gün 2'şer saat olan erkeklere yönelik kursun bilgisayar ortamında sesli ve görüntülü olarak verildiğini ifade etti. Kur'an kursu düzenleyen diğer meslektaşlarının da dersleri bilgisayar ortamında vermesi tavsiyesinde bulunan 22 yıllık imam Bayatlı, bu sayede kursiyerlerin 5 ay gibi kısa sürede Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrendiğini dile getirdi. 

Kursiyerlerden Mehmet Çakır ise, "Şimdiye kadar Kur'an-ı Kerim'i öğrenme fırsatım olmamıştı. Emekli olduktan sonra mahalle camisinde açılan gece kursuna katılarak okumayı öğrendim. Kurs sayesinde dinimizi en iyi şekilde öğreniyoruz" dedi. 

Ali Çay, İsmet Karakuş ve Mehmet Demirel isimli kursiyerler de, imam Turhan Bayatlı ve Cami Derneği Başkanı Halil Özdilek'e kendilerine sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkür etti. 

Kursiyerlere Haziran ayında yapılacak olan hatim merasimi sonrası 'kurs bitirme belgesi' verileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 14:38:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?