3
Mayıs
2024
Cuma
KÜTAHYA

Binlerce kişi birlikte yürüdü

Kütahya'da, 19 sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen İsrail'i protesto mitingine, yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Kütahya İnsani Yardım Derneği, AK Çevre, Aktik Gençlik Derneği, Anadolu Aile Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, ASKF, Eğitim-Sen, Hak-İş, İlim Yayma Cemiyeti, İlme Hayra Hizmet Vakfı, Kütahya Sakatlar Derneği, Kütahya Engelliler Umut Spor kulübü, Mazlum-Der, Memur-Sen, SES, Tek-Der, Türk-İş, Yenidoğan Spor Kulübü ve Yeni Şafak-Vakit gazetelerinin Kütahya temsilciliklerinin organize ettiği İsrail'i telin mitingi düzenlendi.

Cuma namazı sonrası ellerine Filistin Bayrakları olan kadın erkek, genç, yaşlı binlerce kişi tekbirler ve sloganlar eşliğinde İtfaiye Müdürlüğü binası önünde toplandı. Topluluk daha sonra Zafer Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Yol boyunca İsrail'i protesto eden sloganlar atan topluluğa, esnaf ve vatandaşlar da destek verdi.
Bayanlar küçük çocuklarıyla protesto gösterilerine katılırken, Filistinli çocukların yalnız olmadığı mesajını verdiler.

Zafer Meydanı'nda toplanan yaklaşık 5 bin kişiye, tertip komitesi adına Mustafa Hacımustafaoğulları bir konuşma yaptı. İsrail'in yaptığı vahşetin kesinlikle kabul edilemez olduğunu, dünya devletlerinin buna göz yumduğunu belirten Hacımustafaoğulları, her Müslüman'ın Filistin'e yardım etmesi gerektiğini söyleyerek İsrail'in mallarını boykot çağrısı yaptı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı gösterisi, olaysız bir şekilde sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2009 Cuma 18:06:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?