2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bir Günlüğüne çocuk olur musunuz?

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü tarafından organizasyonu gerçekleştirilen etkinlikte anaokulu çocukları ve üniversite öğrencileri DPÜ Merkez Kampüs'te bir araya geldi.

DPÜ Merkez Kampüste Eğitim Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen etkinlik festival havasında geçti. DPÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Torun’un himayesinde ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen organizasyona Başaran Yıldız Anaokulu ve Bilgiören Anaokullarından 5-6 yaş grubu çocuklar katıldılar.

Gerçekleştirilen etkinlikte eğitici ve eğlendirici atölyeler şeklinde hazırlanan değişik stantlarda anaokulu öğrencileri ve DPÜ öğrencileri beraberce fen - doğa deneyleri ve eğitici oyunlar gerçekleştirdiler, anaokulu ve üniversite öğrencilerinin beraber sergiledikleri müzik ve dans gösterileri ise ilgi ile izlendi.

“Bir Günlüğüne Çocuk Olur musunuz?” başlığını taşıyan etkinlik üniversite öğrencilerinin bir günlüğüne kendilerini çocuk olarak hissederek Anaokulu çocuklarıyla kaynaşmalarını amaçlamakta, etkinlik koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan gerçekleştirdikleri organizasyonun bekleneninde üstünde bir seviyede katılımla gerçekleştiğini ve organizasyonu gerçekleştiren Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencilerinin üstün gayretiyle başarılı olduklarını belirtti.

Yrd. Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan, “Gerçekleştirdiğimiz iş ve ortaya çıkan başarı bize bu organizasyonu bir adım ileri taşımak için güç ve şevk verdi. Önümüzdeki yıllarda etkinliğin kapsamını ve katılımını genişletmeyi amaçlamaktayız. Önümüzdeki yıllarda Üniversite Kampüsümüzde geleneksel olarak gerçekleştirmeyi planladığımız bu etkinliğe Kütahya’daki tüm Anaokullarının da katılımını sağlayacağız. Böylece geleneksel bir hale getirmeyi amaçladığımız bu etkinliği Kütahya da bir ilk olarak “Çocuk Festivaline” dönüştürmek için gerekli zemini de oluşturmuş olacağız” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 15:55:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?