7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Bir yıllık emekler görücüye çıktı

KURSİYERLERİN 1 YILLIK EMEKLERİ SERGİLENDİ

Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kursiyerlerinin yaptığı eserler, törenle halkın beğenisine sunuldu.

2009–2010 eğitim-öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi'nce düzenlenen kursların yılsonu sergi ve belge töreni ile yarışmalarda ödül kazanmış kursiyer ve öğretmenlerin ödül töreni Vali Yardımcısı Mustafa İngenç’in katılımıyla yapıldı.

Bu yıl bin 600 ayrı kursun açıldığını, bu kurslarda toplam olarak 35.000 kursiyere ulaşıldığını ifade eden Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Karakayalı, “Meslek kurslarımızda 4100 kişi, Okuma-Yazma kurslarımızda 1050 kişi, Sosyal kültürel kurslarda 18.000 kişi’ye kurs vermiş bulunmaktayız. Geçen yıla oranla kurs ve kursiyer sayımızı yüzde 35 civarında arttırmış bulunmaktayız. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim döneminde bu rakamları daha da yükseklere çıkarmak temel hedefimiz olacaktır. Mahalle kurslarımız Belediye ve Mahalle muhtarları desteği ile çok verimli ve güzel geçti” dedi.

Okuma-yazma kurslarında önemli mesafeler kat edildiğini açıklayan Karakayalı, “Köylerin tamamını tarayarak durum tesbiti yapıldı ve birçok köyde kurslar açtık. Özellikle İş-Kur kanalıyla açmış olduğumuz kurslarla vatandaşlarımızın istihdama kazandırılması yönünde çalışmalarımız oldu. Yine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile de birçok alanda işbirliği yaparak gençlerimizin ve çocuklarımızın spor yapmaları için imkânlar hazırlandı” diye konuştu.

2009-2010 eğitim-öğretim yılında yapılan yarışmalarda en iyi dereceler alarak ilimizi en güzel şekilde temsil etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Karakayalı, “18. Halk Dansları yarışmasında “Türkiye’nin en iyi Halk Oyunları Ekibi” olduk. Makine Nakışı ve Kumaş Boyama alanında Türkiye birincisi olduk. Bu başarılarda emeği geçen tüm idareci-öğretmen kursiyer ve bizlere desteklerini esirgemeyen kurumlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Anchor Coast Crafts iplik firması ile Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yapılan makine nakışı yarışması Türkiye 1. olan öğretmen Füsun Değirmencioğlu, Öğrencisi Ayşe Cengiz, mansiyon ödülü alan öğretmen Sebahat Genç, öğrencisi Dilek Özkaradağ, Uğur Tekstil Makinelerinin Ç.Y.G.M. işbirliği ile düzenlendiği yarışmada mansiyon ödülü alan öğretmen Füsun Değirmencioğlu, Öğrenci Hikmet Gündüz, dikiş makinesi kazanan öğretmen Sebahat Genç, öğrenci Ayşegül Erguvan, Pebeo boya yarışmasında Kumaş boyama dalında Türkiye birinciliği alan öğretmen Sıdıka Uğurtay, öğrenci Gamze Özdemir, Ahşap boyama dalında mansiyon alan öğretmen Sıdıka Uğurtay, öğrenci Remziye Aydın, proje tabanlı beceri yarışması dalında Kütahya ile ikinciliği kiracı halısı ürünü ile öğretmen Sıdıka Uğurtay, öğrenci Remziye Aydın’a ödülleri Vali Yardımcısı Mustafa İngenç ve katılımcılar tarafından verildi.

Törene Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, İl Milli eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, İş-Kur İl Müdürü Mahmut Yılmaz, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve davetliler ile kursiyerler katıldı.

KURSİYERLERİN 1 YILLIK EMEKLERİ SERGİLENDİ
KURSİYERLERİN 1 YILLIK EMEKLERİ SERGİLENDİ
KURSİYERLERİN 1 YILLIK EMEKLERİ SERGİLENDİ
KURSİYERLERİN 1 YILLIK EMEKLERİ SERGİLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2010 Salı 17:14:01
Güncelleme :15 Haziran 2010 Salı 18:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?