7
Mayıs
2024
Salı
KÜTAHYA

Birlik mesajı verdiler!

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahyaspor Başkanı Ahmet Tekdemir, TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Semih Oktay Koçyiğit ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek, geçen hafta 2 kulüp taraftarları arasında yaşanan olayların bir daha yaşanmamasını istedi.

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un sadece Tavşanlı'nın değil ilçeleriyle birlikte tüm Kütahya'nın takımı olduğunu belirten İça, "Türkiye'nin ve dünyanın bir gerçeğidir futbol. Özellikle gençliğin en büyük ilgi alanlarından birisidir. Hatta kitlelerin sporudur. Bu anlamda da Kütahya'mızda yeterince bu kitlesel spordan ve tanıtımdan yararlandığımız söylenemez. Tabii ki bunun olabilmesi için mutlaka daha iyi noktalarda iyi bir takım ve onu besleyen bir amatör ruhla kulüplerimizin canlı tutulması gerekmektedir. Var olan bu güzel kaynaklarımızı nasıl analiz ederiz. Örneğin önde olan takıma destek vererek bunu sağlayabiliriz düşüncesindeyiz. Sağ olsunlar her iki yönetimde benzer anlayışta olduğu için bizler bir köprü görevi görerek böyle bir ortamda Kütahya'mızın ve halkımızın temsilcisi olarak da bu duyguları birlikte paylaşıyoruz. Tabii ki problemlerimiz de var. Bu problemleri çözmek adına hemfikir olduğumuz konulardan da bahsetmek istiyorum.TKİ Tavşanlı Linyitsporumuzun geldiği nokta hepimizi sevindirmektedir. Kütahyalı olarak, sadece Kütahya merkezinde yaşayan değil tüm Altıntaş, Aslanapa, Çavdarhisar, Domaniç, Dumlupınar, Emet, Gediz, Hisarcık, Pazarlar, Simav, Şaphane, Tavşanlı 12 ilçemizde tek yürek olarak hepimizin Kütahya birliği adı altında birleşmemiz ve önde olan, TKİ Tavşanlı Linyitsporu hepimizin desteklemesi gerekmektedir.Kütahyasporumuzun da çok daha iyi yerlere gelebileceğine inanıyoruz ve bu anlamda onu destekleyeceğiz. Kulüp arasında işbirlikleri zaten bu imkanları çok daha fazlasıyla bir araya getirecektir. Güzel örnekleri hedef alarak, Kütahya'mızda bu birliği ve beraberliği sağlamalıyız.Kütahya Belediye sporumuzda 13 branşta biz gençlerimize hizmet ediyoruz. Birçok lisanslı sporcularımız ve hocalarımız var. 

Ama futbol dediğimiz zaman bütün kaynaklarımız bu iki kulüp üzerinde yoğunlaşmalıdır. Tabii ki amatör spor kulüplerimizi de desteklemeye devam edeceğiz.Spor yönetimi ile olan bu güzel birlikteliği taraftar açısından baktığımız zaman gerçekten içler acısıdır. Sorunumuz buradadır" dedi.

"BİR BİRİMİZİ DESTEKLEMELİYİZ"

Tataftarlar arasındaki kavgaya hoş karşılamadığını anlatan Başkan İça, "Bununda önlenmesi için gerekli ne varsa hep beraber yöneticilerimizle, basınımız ve emniyet güçlerimizle birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Bizler meydanı boş bırakırsak güzel duygular geride kalır. Yapılan bu olumsuz tezahüratları yöneticilerimizle görüştük. Hepsi de hassasiyet gösterdiler. Tavşanlı'da bütün taraftarları toplayıp bunun yanlış olduğunu anlattılar. Kütahya'da da benzer çalışmayı yaptık. Bizde aynı şekilde taraftar guruplarını çağırdık konuştuk. Ama maalesef bunda başarılı olduğumuz söylenemez. Demek ki yapacağımız çok şey var. Hedefe ulaşmak için elimizden geldiği kadar aynı doğrultuda çalışmamız gerekmektedir.Ben inanıyorum ki TKİ Tavşanlı Linyitsporumuz çok iyi bir noktaya gelecektir. Aynı şekilde Kütahyasporumuz da iyi bir yere gelecektir. Birbirini destekleyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Kütahya'nın futbol adına bu birlikteliği sağlamak için başta başkanlarımız olmak üzere, yönetime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"TKİ TAVŞANLI LİNYİTSPOR'UN BAŞARISI KÜTAHYA'NIN BAŞARISIDIR"

TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Dr. Semih Oktay Koçyiğit, "Belediye Başkanımız Mustafa İça bizden ilgi ve alakasını hiç esirgemedi. Aynı şekilde Kütahyaspor Başkanı Ahmet Beyde bize hep destek oldular. TKİ Tavşanlı Linyitsporun başarısı Kütahya'nın başarısıdır. Şu anda 81 ilde ilk 36'nın içindeyiz. Bütün iller bu noktaya gelmek için birçok çaba sarf etmektedirler. Allah'ın izniyle biz bu iyi noktaya geldik. Bunu korumak Kütahya adına ve diğer ilçelerimiz adına da çok önemlidir. Üç beş kişinin olumsuz davranışlarıyla bu değerleri, kaybetmememiz gerekmektedir. Biz birlikte bu işin altından kalkacağımıza inanıyoruz. Bu başarılar devam ettiği sürece inanıyorum ki bu arkadaşlarda zamanla azalacaktır. Kütahyaspor Başkanımız bu konuda bizi hep destekliyor. Bizde her zaman bunun arkasında olacağız" diye konuştu.

"HEDEF KÜTAHYA'NIN TANITIMI"

Kütahyaspor Başkanı Ahmet Tekdemir'de şunları ifade etti: "Kütahyaspor, yöneticileri, sporcuları ve halkımız adına verdiğiniz desteklerden dolayı size sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Belediye Başkanı olarak bize vermiş olduğunuz desteğin ve aradaki koordinasyonu sağladığınız için teşekkür ediyorum. TKİ Tavşanlı Linyitspor Başkanı Semih Beyinde içten olduğunu ve TKİ Tavşanlı Linyitsporun değerli bir başkana sahip olduğunu düşünüyorum. Buradaki hedef spor ve Kütahya'nın tanıtımıdır. Basında Kütahya'nın aleyhine kullanılacak hiçbir olgunun içerisinde olmamak için ve engellemek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte yoğunlukla başarılı olduk ama son olan olaylar bizleri üzdü. Tabii münferit olaylardır, olabilir. Buradaki ana gayemiz Kütahya ve Tavşanlı halkının kaynaştırılmasıdır."

Toplantı sonrası İça, Tokdemir ve Koçyiğit, el ele tutuşarak basına birlik ve beraberlik pozu verdiler 

iha
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2012 Çarşamba 18:06:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?