8
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜTAHYA

Bodrum katlara oturma izni yok

Gediz Belediye Meclisi, Mayıs Ayı toplantısında aldığı kararla ilçede yeni yapılacak konutların bodrum katlarına verilen oturma iznini kaldırdı.

Alınan meclis kararı hakkında bir açıklama yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, olası afetlerde can ve mal kaybı riskinin azaltılması, kış aylarında su baskınları ve kanalizasyon taşmaları gibi olumsuzların önlenmesi ve sağlıksız yaşamın önüne geçilmesi amacıyla yeni inşa edilecek olan konutların bodrum katlarında oturma iznini kaldırdıklarını söyledi.

Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Gediz'in büyümesi ve gelişmesiyle birlikte ilçe merkezinde yoğun bir yapılaşma görüldüğünü, buna paralel olarak daha düşük gelir grubunun tercih ettiği bodrum katlardaki dairelerin hızla arttığını belirtti.

Başkan Saraoğlu, "Her zaman afet riskinden daha yüksek şekilde etkilenen bodrum katı daireler, genellikle güneş ışığından mahrum ve nem rutubet oluşumuna müsait olduklarından insan sağlığını da olumsuz yönde etkilemektedir. Yeni yapıların bodrum katlarında giderek artan bu dairelerle ilçemizde meydana gelebilecek afetlerde can ve mal kaybı riskini de artmaktadır. Özellikle kış aylarında su baskınları ve kanalizasyon taşmaları gibi olumsuz durumlar görülmeye başladı. Afet riskinin asgariye indirilmesi, sosyal eşitsizliğin azaltılmasına katkı, vatandaşlarımızın daha nitelikli koşullarda yaşamaları bizim temel belediyecilik görevimizdir. Bu nedenle Belediye Meclisimizde bodrum katlarının iskan edilmesini önleyici karar alınmıştır. Alınan karar doğrultusunda bundan sonra ilçe merkezinde bodrum katlar ailenin yaşadığı alanlar olmaktan çıkacak sadece otopark, müştemilat ve ticari depo olarak kullanılabilecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:41:52
Güncelleme :16 Mayıs 2012 Çarşamba 17:43:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?