2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜTAHYA

Bölcek'te yeni cami ibadete açıldı

BÖLCEK YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI

Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu'nun önderliğinde, hayırseverlerin de katılarıyla Kütahya'nın Bölcek Mahallesi'ne yaptırılan cami, Vali Şükrü Kocatepe'nin de katıldığı törenle ibadete açıldı.

Arsasını Mustafa Kutlu'nun bağışladığı Yeni Camii'de, aynı anda 130 kişinin ibadet edebileceği belirtildi. 6 ayda tamamlanan caminin 150 bin TL'ye mal olduğu öğrenildi.

Caminin açılış törenide bir konuşma yapan Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü, "Camilerin tarihi gelişimine baktığımızda İslam tarihi kaynaklarına göre, İslam'da ilk mescit Hazreti Peygamberin Mekke'den Medine'ye hicreti sırasında Kuba'da bizzat kendisinin de taş ve kerpiç taşımak suretiyle yaptırdığı Kuba Mescidi olmuştur. Medine'ye vardığında da kendisine ikamet edeceği bir ev yapmadan önce mescidi yaptırmıştır ki, sevgili Peygamberimizin bu hareketi, camilerin önemini ve zaruretini ortaya koymuştur. Müslümanlar da Resulullah'ın gösterdiği bu hassasiyeti hissederek, ihtiyaç duyulan yerlere camii ve mescitler yaptırarak Cenab-ı Hak'ın Tevbe Suresi 18. ayette, 'Allah'a ve ahiret gününe inananlar, Allah'ın mescitlerini yani camilerini imar eder' buyurmuş olduğundan, mescitleri Allah'ın mülkiyeti olarak değerlendirmiş ve Hazreti Peygamber'in, 'Allah için mescit ve cami yapan kimseye, Allahü teala benzeri ile karşılık verecek, cennette ona bir köşk ihsan edecektir' müjdesi ile de bu mükafatı yakalamak ve iman ispatı için adeta yarışa girmişlerdir" dedi.

Caminin yapılmasında katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara teşekkür plakati ile birer adet Kur'an-ı Kerim hediye edildi.

Caminin açılış törenine Kütahya Valişi Şükrü Kocatepe, AK Partili Belediye Başkanı Mustafa İça, Emniyet Müdürü İbrahim Çelik, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, İl Sağlık Müdür Vekili Enver Yıldırım ve mahalle sakinleri katıldı.

BÖLCEK YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI
BÖLCEK YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI
BÖLCEK YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI
BÖLCEK YENİ CAMİ İBADETE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 14:43:04
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 16:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?